Erdoğan: OHAL'in 3 ay daha uzamasını talep edebiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, istihbarat zafiyetine ilişkin MİT Müsteşarı Fidan’ı aradığını belirterek “Yeni darbe girişimi mümkün ama kolay olmaz. 15 Temmuz akşamı MİT Müsteşarı ve Genelkurmay’a ulaşamadım. OHAL uzatılabilir. YAŞ toplantısını 1 hafta öne alabiliriz. Yeni yapılanmayla TSK yeni bir kan bulmuş olacak” diye konuştu.

Yayınlanma: 21.07.2016 - 23:06
Abone Ol google-news

<video:572004>

Cumhurbaşkanı Erdoğan Reuters'a konuştu. Erdoğan OHAL'in 3 ay daha uzatılabileceğini söyledi. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Yeni bir darbe girişimi mümkün ama kolay olmaz. İstanbul Havalimanı'nda pistin karartıldığını söylediler. İndirebilir misin diye sordum, pilot sizi riske edemem.

Akıncı pistinin bombalanamsıdnan sonra uçaklarla uçuş yapamadılar. 12 saatte kontrol hemen hemen ele geçti diyebilirim. Yüksek yargıdan yapılan açıklamalar, asla olumlu bakamayız açıklamaları, hepsinden öte bir şey vardı milletimizin meydanlara akın etmesiydi. Herhalde dünyada müstesna milletin yapacağı bir şeydi, tankların üzerinde durdu. Bu noktaya ulaşabildiysek, o imanı, halkın gücünü tankın güzü karşısında milli iradenin ne anlam ifade ettiğini öne koymuş oldu.

Bizim müslüman olarak kadere imanımız var. Dolayısıyla şuna inanıyoruz kaderimizde ne varsa o olacak. Biz her türlü riske hazırız dedim pilota. İnebilir misin, inemez misin onu söyle dedim pilota. Bütün hesapların üzerinde bir hesap var o da Allah'ın hesabıdır. Bu hesap bizim kaderimizde bu şekilde olmasını istedi.

Bir gün ölmeyecek miyiz? Öleceğiz. Şehit olan kardeşlerimiz ölüme seve seve gittiler, İstihbarat teşkilatları dört dörtlük değildir. Ben eniştemden haberi duyana kadar bu darbe haberini başka yerden duymadım. Bu bir sıkıntı mı, sıkıntıdır. Bu bir silahlı darbe teşebbüsüdür. Bu 24 saatte olacak bir iş değildir. Bunlardan ders alarak atılacak adımların hesabını yaptık.

Kalkışmayı haber alınca MİT Müsteşarı'nı (Hakan Fidan) Genelkurmay Başkanı'nı (Hulusi Akar) aradım ulaşamadım.

Kusura bakmayın bu çok ciddi bir terbiyesizliktir. Kimse 11 Eylü ABD yaptı diyor mu? Kimse böyle bir şey demiyor. Bunun için niçin böyle bir şey deniyor. Dikkat edin TBMM bombalanıyor. Millete karşı yapılmıştır. Hepsinden öte İstanbul'da köprüleri kapatıyorlar. Büütn bunlar olurken millet işi ele alıyor. Çağrıma kulak veriyorlar, benim için de bir iftihar meselesidir. Meydanlara dökülün dediğimde meydanlara dökülüyor.

FETÖ'ye de bu ülke sizin değil, bizim diyor. 246 şehidimiz var. Ben bu vesile ile yargıya bir kez daha teşekkür ediyorum. Gece gündüz demeden işlemleri hukuki olarak sürdürüyorlar. Anayasa'ya uygun hareket ediyorlar.

"OHAL'İ 3 AY DAHA UZATABİLİRİZ"

Dünkü toplantılardan sonra bu karardan sonra Meclis'te oylaması yapıldı, oradan da geçti. Ülkemize de çok çok ciddi bir çağrı. Yeni istiklal mücadelesinin adımını attı kararlılıkla. Çok yoğun çalışmalarda bulunacağız. Halkım kesinlikle endişeye kapılmasın, her şey yolundadır. demokratik kurumlarının sağlıklı çalışması için. teör örgütleri üzerinde çok daha rahat hareket edebilsinler diye.

Millet sabahlara kadar meydanlarda. Bu sürecin takipçisi durumunda. Milletimle iftihar ediyorum.

Dolayısıyla demokratik parlementer sisteme saygısı olmayanlar bunun bedelini ödemeliler. Bunların hesabını kim verecek. Şu anda biliyorsunuz 

Üç ay sonra tekrar ikinci bir 3 ayı talep edebiliriz.

En üst başarıyı sağlamaya çalışacağız. Hukuk nereye kadar müsaade ediyor bakıyoruz. Hedefimiz belli nerede varlarsa aynı şekilde mücadele edeceğiz. Ülkenin uçaklarını tankını, topunu ele geçirir mi? Vicdansızlıktır, namussuzluktur. Bunalr bunu yapmışlardır. Kısa zaman içerisinde yaptığımız hazırlıkları YAŞ'a sunacaklar. kısa zamanda yeni yapılanmaya gidecekler. TSK yeni bir kan bulmuş olacaktır.

Yeni darbe girişimi çok kolay olmayacak. Bazı şeyleri geçmişte anlatamadık ama şimdi olay çok daha farklı. Konuyla ilgili olarak bu bir Anayasa paketi içindeki değişiklikler çok geniş maddeler çerçevesinde değil de az sayıda maddede parlamentodaki partilere söylenecek. Bu konularla ilgili konsersüs sağlanabilirse en azınadan halka gitmenin yolu açılabilirse, bugün bu kadar büyük bir şey yaşanamsına rağmen "346 Evet" çıkıyor. Bu düşündürücü. Tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum Bu 3 aylık süreç içerinde yoğun bir çalışma içerisinde olacağız. Birliğe, beraberliğe ihtiyacımız var. Bugünler bizim için tecelli etmemesi gereken günlerdir. Farklı partiden olabilirsiniz. Darbenin arkasında olduğun ima bile edilmemeli.

Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet diyorum. Paralel devlet yapılanması gibi saçma sapan girişimlerde bulunanlar bedelini çok ağır şekilde ödeyecekler.

FETÖ bu ülkede yaşadığı zaman benim vatandaşım olarak kendisinin talepleri sebebiyle o zamanlar birkaç görüşmelrimiz ollmuştur. Çok çok yoğun görüşmelrin olduğu zamanlar değil. Son üç senede dedik burada bir ihanet var. Böyle bir ihanetin içinde olacaklarını hiç düşünmedik.

EKONOMİNİN DURUMU

S&P'nin açıklamasın siyasidir. Darbe girişimi olduğu zaman yatırım yapılabilir, yapılamaz nasıl diyorsun. Biz S&P üyesi bile değiliz. Bunlar darbenin yanında yer aldılar. Türkiye gibi demokrasiyi taç etmiş bir ülkeye bu tür uluslararası bazı kuruluşların aldığı tavır anlaşılamaz.Biz bize yeteriz.

Aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Düşman düşmanlığını yapıyor. Buna karşı tedbirimizi alacağız. "


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler