İş Bankası Genel Müdürü darbe gecesini anlattı: Gerçek üstü hikaye gibi

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, banka olarak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından herhangi bir mevduat çıkışı yaşamadıklarını, olağan dışı bir kredi talebinin olmadığını söyledi, "Biz 15 Temmuz öncesi İş Bankası'nı nasıl idare ediyorsak aynısını yapmaya devam ediyoruz" dedi.

Yayınlanma: 22.07.2016 - 12:49
Abone Ol google-news

Bali, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimin bankalara ve piyasaya yansımaları ile ilgili CNN TÜRK'te Ahu Özyurt'un sorularını yanıtladı.

Bali, şunları söyledi:

"Bizim ciddi bir kriz tecrübemiz var maalesef. Sürekli değişen paradigmalarda iş yapmaktan biz müthiş esnek, değişen koşullara hemen adapte olabilen yönetim tarzı sergileyebiliyoruz. Ama bu kadarını da test edebileceğimizi beklemiyorduk. Gerçek üstü hikaye gibi.

Siyasi refleks sonuna kadar gösterildi. O gece bütün yüreğimizi heyecanımızı tekrar diri tutan şey şurda yapılan yayınlardı.

Şimdi yapacağımız şey şu; turizm başta olmak üzere farklı sektörel ihtiyaçları gözeterek hep beraber kimlere hangi görevler düşüyorsa hepimiz görevli olmalıyız. Ekonomik sefereberliğin parçası olacağız.

Hiç olmaz dediğimiz şey olduğuna göre ihtiyatlı olmalıyız. Çok önemli bir değişiklik gözlemlemedik. Mevduat çıkışı yok. Olağan dışı bir kredi talebi yok. Biz 15 Temmuz öncesi İş Bankası'nı nasıl idare ediyorsak aynısını yapmaya devam ediyoruz.

Dövizde bir miktar dalgalanma oluyor, doğaldır. Bütün diğer göstergelere baktığımızda en kötü olduğumuz seviyelerde değiliz şu anda. Aslında biz baya iyileşmiştik. Bu harekete o sırada yakalandık. Dolayısıyla o kazanımlardan yiyiyoruz şu anda.

S&P'nin not indirimi

Kredi kuruluşları masum, nesnel bir analiz merkesi değil sadece. Ekonomi politiğe dahil olan kurumlardır. O bakımdan biz de hazırlıklı olacağız. Geri almak için çalışacağız. Başka çaremiz yok.

Ben bu kararlar olduğunda şunu düşündüm. Piyasalar bozulduğu için mi rating bozuluyor, yoksa rating bozulduğu için mi piyasalar bozuluyor? Geçen haftanın piyasa göstergelerine bakılsın hangisinin hangisini bozduğu görülür. Dolayısıyla bunun çok doğru bir yaklaşım olmadığını görüyorum. İçerik siyasidir, teknik olabilecek kısmı da hatalıdır. Zamanlaması da yanlıştır.

Çok net olarak şunu söyleyebilirim. Yanlış bir iş yapılmıştır. Ama bu yanlışı düzeltmek gene bizim işimiz olacaktır hep beraber çalışarak."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler