Kemal Türkler katledilişinin 36. yılında anıldı

DİSK’in ilk genel başkanı ve kurucularından Kemal Türkler, katledilişinin 36. yılında mezarı başında anıldı.

Yayınlanma: 22.07.2016 - 16:19
Abone Ol google-news



Temmuz 1980 tarihinde İstanbul Merter’deki evinden çıktığı sırada uğradığı suikastle hayatını kaybeden Türkler, DİSK üyeleri ve ailesi tarafından İstanbul Topkapı Mezarlığı’ndaki anıldı.

Anmada konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Sekreteri Özkan Atar, katılımcıları işçi sınıfı mücadelesinde hayatını kaybedenler için saygı duruşuna davet ettikten sonra ilk sözü Kemal Türkler Eğitim ve Kültür Vakfı ve Türkler Ailesi adına, Kemal Türkler’in kızı Nilgün Türkler Soydan konuştu.

Soydan, yaptığı konuşmada birlikte mücadele etmeye her zamankinden çok ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Sendika'nın haberine göre Soydan’nın ardından konuşan Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, “1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nı işçilere kapatan hükümet, şimdi kendi yandaşlarını ücretsiz otobüslerle taşıyor, bunun adına da demokrasi diyor” dedi.

"OHAL YASALARINI UYGULATMAYACAĞIZ"

Son konuşmayı ise DİSK Genel Başkanı Kani Beko yaptı. Beko, başarısız bir askeri darbe girişiminden sonra sivil bir darbeyle karşı karşıya olduklarını belirterek, “OHAL yasalarını uygulatmayacağız, direneceğiz” dedi. Ortak mücadeleye çağrı yapan Beko, “Bu sivil darbeyi ancak omuz omuza verebilirsek durdurabiliriz” ifadelerini kullandı. 

İşçi sınıfının unutulmaz lideri Kemal Türkler                 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler