Sözleşmeli er kına gecesine görüntülü aramayla katıldı

Zonguldak'taki kına gecesine, darbe girişimi sonrası izinlerin iptal olması üzerine sözleşmeli er olarak görev yapan damat görüntülü cep telefonu aramasıyla katıldı.

Yayınlanma: 24.07.2016 - 12:12
Abone Ol google-news

Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde veri personeli olarak görev yapan 30 yaşındaki Tuğba Eser, Zonguldak'ta bir arkadaş ortamında Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde jandarma karakolunda 3 yıldır sözleşmeli Er olarak görev yapan Adanalı 27 yaşındaki Serkan Köse ile tanıştı.

Geçen yıl 12 Temmuz'da nişanlanan çift, kınayı 23 Temmuz'da Zonguldak'ta, düğünü ise 30 Temmuz'da Adana'da yapma kararı aldı.

Dün akşam bir otelde gerçekleştirilen kına gecesine, gelin Tuğba Eser'in yakınları ile damadın annesi Emine ve babası Veli Köse katıldı. Damat Serkan Köse ise 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi nedeniyle izinlerin iptal olması üzerine kına gecesine katılamadı.
Katılımın yoğun olduğu gecede gelinin yanındaki boş sandalyeye Türk Bayrağı asıldı. Damat Serkan Köse, kına gecesini görüntülü telefon aramasıyla izledi. Gelin ise arkadaşlarıyla dans edip halay çekti. Gecenin sonunda kuzeni Umut Can Arıkan ile dans eden Tuğba Eser, gözyaşlarına hakim olamadı.
Gelin adayını yakınları ve arkadaşları teselli etti. Tuğba Eser, Serkan Köse'nin kına gecesine katılmak için izne çıkacağı 15 Temmuz'da darbe girişiminin yaşandığını ve bu yüzden geceye katılamadığını söyledi.

Damat olmadan kına gecesini düzenlemek zorunda kaldıklarını, gece boyunca hep bir tarafının eksik kaldığını belirten Eser, şöyle dedi:"Onun boşluğunu Türk Bayrağı dolduruyor. Bana ağlama hep gül dedi, gülmemi istedi. Onun dediğini yapmak için gülüyorum. Vatan için. Yapacak bir şey yok." Gazetecilerin sorularını görüntülü telefonla cevap veren Serkan Köse ise, "Garip bir duygu. Vatan sağolsun." dedi. Köse, 30 Temmuz'da Adana'da yapılacak düğüne katılıp katılamayacağının da belli olmadığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler