Hulusi Akar'ın ifadesi: Ne diyorsun ulan sen, manyak mısın!

15 Temmuz darbe girişiminde bir süre alıkonulan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın tanık sıfatıyla verdiği ifadede "Yanlış yoldasınız dedim" dediği öğrenildi. Akar, darbenin başında olduğunu söylediği Mehmet Dişli'ye, "Ne diyorsun ulan sen, manyak mısın" diye bağırdığını söyledi.

Yayınlanma: 25.07.2016 - 12:13
Abone Ol google-news

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup askerin darbe girişiminde bulunmasıyla rehin alınan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın tanık sıfatıyla verdiği ifade ortaya çıktı.

Darbe girişimi soruşturmasında tanık sıfatıyla ifade veren Akar, darbenin başında olduğu belirtilen Tümgeneral Mehmet Dişli'nin kendisine "Geri dönüş yok, bi bu yola çıktık. Komutanım operasyon başladı herkesi alacağız" dediğini anlattı.

"NE DİYORSUN ULAN SEN, MANYAK MISIN!"

Tümgeneral Dişli'nin bu sözleri karşısında hiddetle, "Ne diyorsun ulan sen, ne operasyonu, sen manyak mısın, sakın ha yapmayın" şeklinde bağırdığını aktaran Akar, "'Benim seninle böyle işlerle olanlarla hiçbir işim olamaz kim bunlar siz kimsiniz' dedim. Bu girişimin başarısız olacağını hiddetle anlatıyordum. Cezasını çekeceklerini hiç olmazsa bir erkeklik gösterip bu işi sonlandırmalarını söyledim ölüm olmadan bitirin dedim, ikna edemedim. 'Komutanım bu iş bitti herkes yola çıktı' anlamında şeyler söylüyordu" diye konuştu.

AKAR, 'GÜLEN İLE GÖRÜŞTÜRÜRÜZ' DİYEN İSMİ AÇIKLADI: AKIN ÖZTÜRK DIŞINDAKİLER...

Akar, Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanı Hakan Evrim'in "Dilerseniz sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürürüz" dediğini aktararak, "Ben kimse ile görüşmem'' diyerek terslediğini söyledi. Akar, "Ardından Akın Öztürk dışındakiler odayı terk ettiler" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler