İncirlik'te 15 Temmuz'da neler oldu? 'Paşaya emir veren' astsubayın oğlu anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Marmaris'te kaldığı oteli vurmakla görevli olduğu ifade edilen Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda 'generallere dahi emir verdiği' öne sürülen Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu'nun İncirlik'te görevli oğlu Uzman Çavuş Muhammet Emrah Kuzu, ifadesinde ilginç detaylar verdi.

Yayınlanma: 25.07.2016 - 13:31
Abone Ol google-news

İncirlik'teki Türk birliği olan 10'uncu Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın emir eri, şoförü ve koruması olan Uzman Çavuş Muhammet Emrah Kuzu, komutanı ve bazı üst düzey toplam 15 askerle birlikte tutuklandı. Darbe girişimi sonrası başlayan soruşturma kapsamında sorgulanan Uzman Çavuş Muhammet Emrah Kuzu'nun ifadesi 'Generallere dahi emir veren üs imamı' Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu'nun oğlu olması ve TBMM'yi bombalayan uçaklara yakıt ikmali yapan tanker uçakların uçuşuna izin veren Tuğgeneral Van'ın koruması ve şoförü olması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor.

Bu çerçevede sorgulanan Uzman Çavuş Kuzu, babasıyla fikirlerinin uyuşmaması nedeniyle aralarının soğuk olduğunu ve çok sık görüşmediklerini ileri sürdü. 3 yıllık uzman çavuş olduğunu ve son 1 yıldır Tuğgeneral Van'ın koruması ve şoförlüğünü yaptığını belirten Kuzu, komutanının o gece saat 22.30'dan teslim olduğu saat 09.30'a kadar 11 saat boyunca neler yaptığını bir bir anlattı.

AMERİKALILARIN YANINDA 15-20 DAKİKA KALDI

15 Temmuz'da mesainin ardından lojmana gittiğini saat 22.30'da Tuğgeneral Van'ın kendisini arayarak göreve çağırdığını vurgulayan Uzman Çavuş Kuzu, ifadesinde şunları söyledi:

"Karargaha gittiğimde nöbetçi astsubay bir zarf getirdi. Komutan odasında yalnızdı. Bir ara bana silahımı alıp karargah girişinde nöbet tutmamı istedi. Sabah saat 06.00'a kadar aralarında albayların da bulunduğu rütbeli askerler gelip gitti. Saat 08.00'de biz komutanla araca binerek üs içinde Amerikalara ait bir binanın önüne geldik. Komutan içeri girdi ben araçta kaldım. 15-20 dakika içerde kaldı. Bu sırada harekat komutanı Albay Erhan Gazioğlu telefonla arayıp komutanı sordu. Nerede olduğunu söyledim o da geldi binaya girdi. komutanla birlikte çıktılar. Biz komutanla birlikte makama döndük. İçeri girip çıktı, elinde mavi renkli bir çanta vardı. Kapıları kilitlememi istedi. Sonra Tuğgeneral İrfan Özsert geldi odayı açmamı istedi. İçeri girip baktılar sonra ortam kalabalıklaştı. Yaklaşık 40 dakika sonra Üs Komutanı yanında bir personel ile geri döndü. Odasına girdi, orada bekleyenler de içeri girdi. Sonra polis ve cumhuriyet savcısı geldi."

'BAYRAK TÖRENİ ERKENE ALINDI'

15 Temmuz günü saat 14.00'de rutin dışı bayrak töreni yapıldığını belirten Emrah Kuzu, babasının Tuğgeneral Van ile tanıştığını, detayını bilmediğini, komutan ile babasının İzmir'deki Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın kuruluş yıldönümü töreninde bir ara ayaküstü sohbet ettiklerini gördüğünü belirtti.

Gülen cemaati ile hiç bir bağlantısının olmadığını ileri süren Kuzu, polislik sınavını kazanamadığı için uzman çavuş olduğunu söyledi. Darbe teşebbüsünün ülke adına kötü bir olay olarak değerlendiren Kuzu, ifadesinde, "Bana verilen emirleri yerine getirdim. Darbe girişimini Cumhuriyet Savcısı ve polis gelince öğrendim. Darbeyi benimsemiyorum. Kim yapmış ise kim suçlu ise cezalandırılsın. Babam da olsa cezalandırılsın. Kendi çapında askerlik mesleğini yapmaya çalışan bir uzman çavuşum" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler