Erdoğan'ın kaldığı otele baskın yapan 7 darbeci yakalandı

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde kaldığı oteli basıp 2 polisi şehit ettikten sonra kaçan askerlerden Binbaşı Taner Berber ile Astsubaylar İlyas Yaşar ve Gökhan Güçlü yakalandı. Silahsız yakalanan darbeci askerlerin, askeri kamuflaj içinde saç ve sakalı birbirine karışmış perişan halde oldukları görüldü. Ayrıca Çiğli İmamı olarak adlandırılan Zekeriya Kuzu'nun da yakalandığı belirtildi.

Yayınlanma: 25.07.2016 - 15:51
Abone Ol google-news

15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kalıp daha sonra ayrıldığı otele baskın yapan ve çatışmaya girdikleri polislerden 2'sini şehit eden darbeci askerlerin yakalanması için ilçede başlatılan arama çalışmaları sonuç veriyor. Saldırı sonrası ormanlık ve dağlık alana kaçan bordo bereli, SAT komandosu ve muharebe arama kurtarma (MAK) ekiplerinden oluştuğu belirtilen karma timin yakalanması amacıyla ilçe ve çevresinde aramalar 10 gündür devam ediyor. Marmaris'te aranan 7 darbeci yakalandı.

GÖRENLER İHBAR ETTİ

Bugün saat 16.00 sıralarında Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Çetibeli kontrol noktasına 3 kilometre mesafedeki ormanlık ve dağlık alanda, askeri kamuflaj üniformalı 3 kişiyi gören ve şüphelenen vatandaşlar, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Bunun üzerine bölgeye jandarmanın yanı sıra, özel harekat polisleri ve özel kuvvetlerden gelen askerlerden oluşan güvenlik güçleri sevk edildi. Arazide arama yapan polis ve askerler, darbeci askerlerin yerini belirledi. "Teslim ol" çağrısına uyan 3 asker, gözaltına alındı.

BİTKİN HALDELER

Yakalananların MAK timinden Binbaşı Taner Berber, Astsubaylar İlyas Yaşar ve Gökhan Güçlü olduğu belirlendi. Çetibeli Jandarma Karakolu'na götürülen askerlerin, buradan Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'ne gönderileceği belirtildi. Yakalanan askerlerin, askeri kamuflaj içinde saç ve sakalı birbirine karışmış perişan halde oldukları görüldü. Marmaris'teki saldırıya katılan ve arananan asker sayısının böylece 14'e düştüğü belirtildi.

'ÇİĞLİ İMAMI' YAKALANDI İDDİASI

CNN Türk muhabirinin aktardıklarına göre, yakalananlar arasında 'Çiğli İmamı' diye bilinen Astsubay Zekeriya Kuzu da var.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Muğla Valiliği'nce yazılı açıklama yapıldı. Açıklamamada şöyle denildi:

"Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın konakladığı otele saldırıda bulunan asker kılıklı ihanet çetesi FETÖ/PDY mensubu darbeci eli kanlı canilerin MAK (Muharebe Arama Kurtarma) Timinden Binbaşı Taner Berber, Astsubay İlyas Yaşar ve Astsubay Gökhan Güçlü isimli üç terörist, güvenlik güçlerince yapılan arama çalışmaları esnasında Muğla- Marmaris Karayolu Çetibeli Mevkii'nde yakalanmıştır. Diğer 14 teröristin arama çalışmaları titizlikle ve kesintisiz olarak devam etmektedir" denildi.
 
BİR ASKER DAHA YAKALANDI

Operasyonda, Marmaris'te firari bir asker daha yakalandı.

Darbe girişimi gecesi 2 polisi şehit etmiş 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler