Cemaat baskısı okuldan etti... Öğrencinin anlattıkları sosyal medyada gündem oldu

Gülen cemaatinin uyguladığı psikolojik baskı nedeniyle Deniz Harp Okulu’ndan ayrılmak zorunda kalan ve 2007’de daha 15 yaşındayken fişlenen Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin anlattıkları sosyal medyada gündem oldu.

Yayınlanma: 25.07.2016 - 20:47
Abone Ol google-news

Darbe girişiminin ardından Gülen Cemaati’nin askeri okullarda uyguladığı psikolojik baskılara yönelik iddialar da birbiri ardına gündeme geliyor. İnternette bir Ekşi Sözlük yazarı, Deniz Harp Okulu’ndan ayrılmak zorunda kalan bir arkadaşının yazdıklarını sayfasında paylaştı.

Sosyal medyada büyük yankı yaratan yazıda, askeri liseyi okul ikincisi olarak bitirdiğini, Deniz Harp Okulu’nun ilk üç senesinde de yakaladığı başarıların ardından okul birincisi olmayı hedeflediğini anlatan söz konusu öğrenci, “Üzerimde öyle büyük bir psikolojik baskı oluşmuş ki, sömestr tatilindeyim, her gece rüyamda üst sınıftan benimle uğraşan kişileri, her gelen raporu anında savunma olarak elime tutuşturan bölük komutanımı görüyorum. İkinci dönem başlıyor. Psikolojik mobbing öyle kötü bir hal almıştı ki, artık benden beklenen esas şey olan derslerime bile konsantre olamamaya başlıyordum. Disiplin puanım her geçen gün düşüyordu. Gözlerim dolarak, ellerim titreye titreye yazdığım olaylar sonucunda -2 disiplin puanına düştüğüm an 31.05.2013 tarihinde ayrılma dilekçemi verdim. Çünkü kendim ayrılmazsam okuldan atılacaktım. 6 yılda disiplin zafiyeti göstermeyen kişi, 1 sene içerisinde 121 puan harcamıştı” ifadelerini kullandı.

Kumpasla ilgili

Harp okulundan ayrıldığı için 53 bin liralık tazminat yüküyle karşı karşıya kaldığını belirten öğrenci, Boğaziçi Üniversitesi’ne dikey geçiş yaptığını belirterek “Tüm bu yaşadıklarımın Ergenekon, Balyoz kumpaslarıyla da ilgili olduğunu düşünüyorum. Nitekim 2007 yılında çıkan iddianamede fişlenen kişilerde daha 15 yaşında lisede olan benim bile ismim vardı ve tabii birçok arkadaşımın. Ne tesadüftür ki orada fişlenenlerden ismi geçen hiçbir öğrenci bugün TSK’de değil. ya atılmışlar ya da ayrılmak zorunda bırakılmışlar. Davanın düşmesiyle adı geçen herkesin evine birkaç ay önce takipsizlik kararı geldi, bizim de bu sayede haberimiz oldu” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler