Medyaya darbe operasyonu... Nazlı Ilıcak İstanbul'a getirildi

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yapılan soruşturmada gözaltına alınan gazetecilerin sayısı 13’e yükseldi. Bodrum'da gözaltına alınan Gazeteci Nazlı Ilıcak'ın İstanbul'a getirildiği öğrenildi.

Yayınlanma: 26.07.2016 - 08:27
Abone Ol google-news

<video:574277>

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Nazlı Ilıcak'ın da bulunduğu 42 gazeteci hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Soruşturmayla ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü görevlendirilmişti. Talimat doğrultusunda Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, dün düzenlediği operasyonda 5 gazeteciyi gözaltına almıştı.

Bugün devam edilen operasyonlarda gözaltı sayısı 13’e yükseldi. Bodrum’da saatlerinde yakalanan Nazlı Ilıcak’ın ardından bir diğer aranan Hanım Büşra Erdal ise Manisa’da düzenlenen operasyonla yakalandığı öğrenildi.  Nazlı Ilıcak'ın İstanbul'a getirildiği öğrenildi.

ARAMADA GÜLEN'E AİT KİTAPLARA EL KONULDU

Gazeteci Nazlı Ilıcak, işlemlerin tamamlanmasının ardından soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a gönderilecek. Ilıcak'ın, yazlığında yapılan aramada bulunan 2 not defteri, Fethullah Gülen'e ait 7 kitap ve 1 bilgisayara el konuldu.

Darbe girişimi ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan 42 gazeteciden Nazlı Ilıcak'ın, Mobese kameraları görüntülerinden dün sabah, Bodrum'a geldiği belirlendi. Bunun üzerine Nazlı Ilıcak'ın kentteki evinde ve tatil yaptığı yatında arama yapıldı, ancak ulaşılamadı.

Nazlı Ilıcak'tan bu sabah haber geldi. Bodrum- Torba Kavşağı'nda bir aracın içinde polisler tarafından yakalanan Nazlı Ilıcak, sağlık kontrolünden sonra emniyete götürüldü.
Gazeteci Nazlı Ilıcak'ın kentte olduğu süre içinde nerede olduğuyla ilgili bilgilerde ortaya çıkmaya başladı. Bu süreçte Göltürkbükü'nde oturan bir arkadaşının evinde kaldığı ifade edilen Nazlı Ilıcak'ın yakalandıktan sonra ise teslim olmaya hazırlandığı ve savcılığa gideceğini söylediği belirtildi.

NAZLI ILICAK İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ
İşlemleri tamamlanan Nazlı Ilıcak İstanbul'a gönderildi.
Nazlı Ilıcak'ın, Bodrum'daki yazlığında yapılan aramada bulunan 2 not defteri, Fethullah Gülen'e ait 7 kitap ve 1 bilgisayara el konularak emniyete götürüldü.



BİR ARACIN İÇİNDE GÖRÜLDÜ, GÖZALTINA ALINDI

MOBESE kameraları görüntülerinden pazartesi sabahı Bodrum'a geldiği belirlenen gazeteci Nazlı Ilıcak, buradaki evinde ve tatil yaptığı yatında bulunamamıştı. Polis, Nazlı Ilıcak'ın bu sabah Bodrum - Torba Kavşağı'nda bir aracın içinde görüldüğünü ve gözaltına alındığını açıkladı.

EMNİYETE GETİRİLEN NAZLI ILICAK'IN İLK SÖZLERİ

Bodrum'da gözaltına alınan Nazlı Ilıcak, soruşturmanın yürütüldüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Nazlı Ilıcak binaya girerken"Ben Bodrum'da teslim oldum. Kaçtı diyenlere üzülüyorum. Ben vatanımı terk etmem" dedi.

ZAMAN'IN ESKİ ADLİYE MUHABİRİ DE GÖZALTINDA

Darbe girişiminin ardından haklarında yakalama kararı çıkarılan 42 gazeteci arasında bulunan Hanım Büşra Erdal, Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde yakalandı. Bir dönem Zaman gazetesinde adliye muhabirliği yapan Hanım Büşra Erdal, Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde dün gece polis tarafından gözaltına alındı.

İşte hakkında gözaltı bulunan gazeteciler


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler