Hüseyin Avni Mutlu ve Kadıköy Kaymakamı gözaltında... 8 vali ve 2 kaymakam aranıyor

Darbe girişimi soruşturması kapsamında aralarında İstanbul'un eski valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da bulunuduğu 9 vali, 1 vali yardımcısıyla 3 kaymakam hakkında gözaltı kararı alındı. Mutlu ile birlikte, eski İstanbul Vali Yardımcısı Haluk Nadir ve Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal gözaltına alındı. Operasyon kapsamında, 8 vali ile 2 kaymakam aranıyor.

Yayınlanma: 26.07.2016 - 10:15
Abone Ol google-news

<video:574327>

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup askerin 15 Temmuz günü darbe girişiminde bulunmasının ardından Türkiye genelinde başlayan soruşturmalar kapsamında aralarında İstanbul'un eski valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da bulunuduğu 9 vali, 1 vali yardımcısıyla 3 kaymakam hakkında gözaltı kararı alındı.

Bu isimlerden eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski İstanbul Vali Yardımcısı Haluk Nadir, Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal gözaltına alındı.

Bu isimlerin dışında 8 vali ve 2 kaymakam hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

Gözaltına alma kararındaki isimler şöyle:

Merkez Valileri: Hüseyin Avni Mutlu, Yusuf Yavaşcan, İbrahim Özçimen, Turhan Ayvaz, Abdulkadir Demir, Fatih Şahin, Necmettin Kalkan, Nurullah Çakır, Ahmet Aydın

Vali yardımcısı: Haluk Nadir

Kaymakamlar: Erdal Çakır (Bağcılar), Feyzullah Özcan (Sancaktepe) Birol Kurubal (Kadıköy)

MUTLU'NUN EVİNDE ARAMA

Gözaltı işlemi yapan polislerin sabah saatlerinde eski Vali Mutlu'nun Üsküdar'daki evine geldiği bildirildi. Komşuları sivil giyimli polislerin, Mutlu'nun 4 katlı binanın en üst katındaki evine geldiklerini ve Hüseyin Avni Mutlu'yu polis aracına bindirerek ayrıldıklarını söyledi.

KADIKÖY KAYMAKAMI GÖZALTINDA

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal da gözaltına alındı.

İSTANBUL ESKİ VALİ YARDIMCISI HALUK NADİR GÖZALTINA ALINDI

İstanbul eski Vali Yardımcısı Haluk Nadir polis tarafından bu sabah gözaltına alındı. Bir hafta önce görevinden alınan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Haluk Nadir, bugün sabah saatlerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan Nadir, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

SAMSUN'DA VALİ YARDIMCISI GÖZALTINA ALINDI

SAMSUN'da darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan Samsun Vali Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırım, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında açığı alınarak gözaltı kararı bulunan Vali Yardımcısı Metin Borazan'ın ise polis tarafından arandığı belirtildi.

İki büyükelçi görevden alındı

GÖZALTINA ALINANLARA YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR

8 vali, 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakamın işlediği iddia edilen suçlamalar ise şöyle: "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" ve "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler