Darbe girişimine yönelik operasyonlarda son durum

Darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltı, tutuklama ve görevden almalar bugün de devam ediyor.

Yayınlanma: 26.07.2016 - 10:53
Abone Ol google-news

<video:574413>

Darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında operasyonlar bugün de devam ediyor. İstanbul'da eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu operasyonlar kapsamında gözaltına alındı. İşte yurt çapında güncel gözaltı, görevden alma ve tutuklama haberleri...

İSTANBUL

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada, savcılıkça ifadeleri tamamlanarak mahkemeye sevk edilen asker, polis, hakim ve savcılarında arasında bulunduğu 2 bin 140 kişi tutuklandı.

Bugüne kadar mahkemeye sevk edilenlerin 442'sine adli kontrol uygulanırken, 237'si serbest bırakıldı. 171 kişinin ise gözaltı işlemleri devam ediyor.

Eski İstanbul Valisi gözaltında

Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu gözaltına alındı. Gözaltı işlemi yapan polislerin sabah saatlerinde eski Vali Mutlu'nun Üsküdar'daki evine geldiği bildirildi. Komşuları sivil giyimli polislerin, Mutlu'nun 4 katlı binanın en üst katındaki evine geldiklerini ve Hüseyin Avni Mutlu'yu polis aracına bindirerek ayrıldıklarını söyledi.

Kadıköy Kaymakamı gözaltına alındı

Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal bu sabah gözaltına alındı.

İZMİR

İzmir'de, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında polis tarafından gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen, aralarında tutuklanan Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ı, Çiğli'deki 2'nci Ana Jet üs Komutanlığı'ndan Eskişehir'e götüren askeri uçağın pilotlarının da bulunduğu 23 subaydan 17'si tutuklandı.

Katip Çelebi Üniversitesi'nde 80 kişi açığa alındı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde 65'i akademisyen, 15'i idari personel olmak üzere 80 kişi açığa alındı.

KAYSERİ

Kayseri Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli aralarında müdür, amirlerin de bulunduğu 84 polis, darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırıldı.

MANİSA

Manisa Celal Bayar Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Prof. Dr.  Pakdemirli'nin yanı sıra daha önce CBÜ'deki görevlerinden uzaklaştırılan 19 öğretim üyesinin de gözaltında bulunduğu belirtildi.

SİİRT

Siirt'te darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 51 polis daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan toplam emniyet personeli sayısı 89 oldu.

KONYA

Konya'da darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 16 asker daha tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce de 37 asker tutuklandı.

NEVŞEHİR

Darbe girişimi sonrasında açığa alınan Nevşehir Vali Yardımcısı Halil Berk, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Öte yandan, 284 kamu görevlisi memur açığa alındı, 4 kişinin sözleşmesi feshedildi.

NiĞDE

Darbe girişimi ardından başlatılan soruşturma kapsamında Altunhisar'da 9, Bor'da ise 2 polis gözaltına alındı. Emniyet'teki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. 15 Temmuz'dan sonra Niğde merkezde FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda da 43 polis tutuklanmıştı.

BURDUR

Burdur'da darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında 19 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Bunlardan 12'sinin gözaltına alındığı diğerlerinin ise arandığı belirtildi.

ISPARTA

Isparta'da cemaate finansal destek sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan 17 işadamından 4'ü tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



SAMSUN

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından harekete geçen Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde polise yönelik operasyon başlattı. Operasyon kapsamında  ikinci sınıf emniyet müdürü, üçüncü sınıf emniyet müdürü, dördüncü sınıf emniyet müdürü, emniyet amiri, başkomiser, komiser, komiser yardımcısı, polis memuru ve bekçi olmak üzere 56 emniyet mensubu gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan şüpheliler bugün iki otobüsle Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

12 Polis, 4 öğretmen tutuklandı

Öte yandan Samsun'un Ladik, Terme ve Bafra ilçelerinde gözaltına alınan ve içlerinde rütbelilerin de bulunduğu 17 polisten 12'si dün çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. 5 polis ise adli kontrol şartıyla serbet bırakıldı. 

Salıpazarı İlçesi'nde darbe girişimi sonrası gözaltına alınan 9 öğretmenden 4'nün tutuklandığı, 5'nin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı kaydedildi. Ayrıca Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de bugün yaptığı operasyonda, iş adamı ve esnaf 19 kişiyi gözaltına aldı. 

Bir gazeteci gözaltında

Samsun'da yayın yapan bir internet sitesinin sahibi gazeteci M.Ç. de polis tarafından 'darbeyi övmek' suçundan gözaltına alındı. Gazetecinin Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğıü'nde sorgusunun devam ettiği belirtildi.

Vali yardımcısı gözaltında

Samsun'da darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan Samsun Vali Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırım, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

ERZİNCAN

Erzincan'da FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik  operasyonda 24 kişi gözaltına alındı.

ELAZIĞ

Elazığ'da Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından, bugün erken saatlerde İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerlerin evine düzenlenen baskında, 7 asker gözaltına alındı. Gözaltında bulunan 15 polis ise adliyeye sevk edildi.

BURSA

Bursa'da, darbe girişimi sonrası Emniyet Müdürlüğü'nde başlatılan soruşturma kapsamında, bu kez aralarında 1'nci sınıf emniyet müdürü ve şube müdürlerinin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

YOZGAT

Yozgat'ta cemaate yönelik yapılan operasyon ve soruşturmalar kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 220 görevli açığa alındı.

Öte yandan kurumlarda başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 610 kişi görevden uzaklaştırılırken, 15 kişi tutuklandı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturmalar kapsamında, aralarında 2 kaymakam, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, hakim, savcı, akademisyen, polis, subay ve astsubayların bulunduğu toplam 1009 kamu görevlisi, görevlerinden uzaklaştırıldı.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan 80 polisten 25'i işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 25 polisten 12'si tutuklandı.

MUĞLA

İZMİR'in Tire İlçesi'nde, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma ve operasyonlar kapsamında, 'FETÖ'nün Muğla imamı' olduğu belirtilen 31 yaşındaki Ç.A.,  polis ekiplerince yakalanıp gözaltına alındı.

ANTALYA

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içinden bir grup askerin girişimiyle 15 Temmuz Cuma gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, şu ana kadar örgütle bağlantısı olduğu iddia edilen 1253 kamu personeli açığa alındı. Yine soruşturma kapsamında 78 kişi tutuklandı.

TUNCELİ

Tunceli'de darbe girişimi soruşturması kapsamında kamu, kurum ve kuruluşları ile emniyet ve askeri birliklerde görevli 125 kamu çalışanı açığa alındı. Soruşturma kapsamında, 7 okul, dernek ve bakımevi de resmi kurumlara devrildi.

BİTLİS

Bitlis'te, darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve üzerilerinde 1'er dolar çıkan 1'i kadın, 4 polis memuru çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler