Tutuklanan erlerin aileleri Silivri cezaevi önünde bekliyor

15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul'da tutuklanan erlerin aileleri, Silivri Cezaevi önünde bekliyor.

Yayınlanma: 26.07.2016 - 14:53
Abone Ol google-news

Türkiye'nin dört bir yanından gelen aileler araçlarında, yakındaki otel ve pansiyonlarda ve yakındaki camide sabahlıyor.

NE YAPACAĞIMIZI BİLEMİYORUZ
Ailelerin çocuklarından haber alamamaktan şikayetçi.
Tutuklanan oğlu Mert Kurtaran'ın birliğine erken teslim olduğu için ödüllendirildiğini, diğer oğlunun da Ağrı'da asker olduğunu söyleyen Esnaf Cüneyt Kurtaran, "Çocuklarımın ikisi de gönüllü gitti askere. Çocuklarım perişan, aile perişan, ne yapacağımızı bilemiyorum" dedi

CUMHURBAŞKANINA ÇAĞRI
Denizli'den gelen Bayram Çaylı da er olan oğlu Hasan Çaylı'dan haber alamadığını söyledi. Çaylı," Her şey anladığım kadarıyla Tayyip beyin iki dudağının arasında, 'erler bırakılacak' desin, bunu ne hakim biliyor, ne savcı biliyor. Sadece Cumhurbaşkanımızın iki dudağı arasında" diye konuştu.

"TAŞA SELAM VER DESELER, SELAM VERİR"
Adıyaman'dan gelen bir asker yakını da, "Askerin suçu yok ki, emir kuludur. 'Git şu taşa selam ver' deseler verir. Erin bir suçu yok" şeklinde konuştu.

"NE GÜNAHI VAR BU ÇOCUKLARIN"
Oğlunun sosyal paylaşım sitesi üzerinden paylaştığı, " Sivil halkın üzerine ateş açmak, darbe yapmak gibi düşünceler içinde bulunmadım" ifadelerinin yer aldığı yazıyı okuyan bir asker babası da, "Ne günahı var bu çocukların. Biz vatan evladı değil miyiz ? Böyle bir şey var mı" diye konuştu.

"VATAN SAĞOLSUN"
Çorum'dan gelen Mehmet Çeliker, Kuleli Askeri Lisesi'nde aşçı olarak askerliğini yapan oğlu Ahmet Çeliker'in darbe gecesi kendisini aradığını ve ağlayarak ne yapması gerektiğini sorduğunu anlattı . Çeliker, "Oğlum sana emir verenler vatan haini. Dön arkana sıkabildiğine sık dedim, sıkamıyorsan silahını bırak kaç. Kaçamıyorsan, vatan sağolsun" dedi.

Çeliker'in annesi de gözyaşı dökerek, oğlunun serbest bırakılmasını istedi.

KISA DÖNEMDİ, DÜN TERHİS OLMASI GEREKİYORDU...
Muğla Milas'tan gelen Özbaş ailesi de perişan. Kısa dönem askerlik yapan 24 yaşındaki oğulları Çavuş Mehmet Özbaş'ın dün askerliği bitti. Ancak terhis olması gerekirken bugün gözaltında. Annesi Birsen Özbaş, "Oğlumdan haber alamıyorum. Bize dedikleri tek şey, bekleyin. Daha ne kadar bekleyeceğiz" diye konuştu.

SAMSUN'DAN GELEN ASKER EMEKLİSİ BABADAN ÇAĞRI
Kendisi de emekli asker olan Salim Başeğmez, Samsun'dan geldiğini söyleyerek, "Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum, Günlerdir buralarda sürünüyoruz. Bizim çocuklarımız teslim oldu. Bu sorgulamalar biran önce bitsin. Çocuklarımız bırakılsın"dedi.

1600 ASKERİN SORGUSU SÜRÜYOR
Silivri Cezaevinde toplam 1600 askerin sorgusu 25 savcı tarafından yapılıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler