Sibel Çapraz tahliye edilmedi... 'Adalet bunun neresinde?'

27 Kasım’da Yüksekova’da polisin hendekler nedeniyle mahallelere düzenlediği bir operasyon sırasında silah sesleri üzerine gittiği mahallede vurulan DBP’li Hakkari İl Genel Meclisi üyesi Sibel Çapraz'ın örgüt üyesi” iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması bugün görüldü. Avukatları Çapraz’ın tedavisinin tamamlanması için tutuksuz yargılanmasını talep ederken bu talebi reddeden mahkemenin duruşmayı 25 Ekim’e ertelediği belirtildi.

Yayınlanma: 27.07.2016 - 10:09
Abone Ol google-news

DBP’li Hakkari İl Genel Meclisi üyesi Sibel Çapraz (35), 27 Kasım’da Yüksekova’da polisin hendekler nedeniyle mahallelere düzenlediği bir operasyon sırasında silah sesleri üzerine gittiği mahallede vuruldu. Karnından ve kolundan vurularak ağır yaralanan Çapraz, 96 günlük tedavi sürecinde 15 ameliyat geçirdi. Çapraz,  tedavisi bitmeden “örgüt üyesi” iddiasıyla 2 Mart’ta tutuklandı.

Bağırsakları dışarıda olan, sondayla yaşayan, kolunu kullanamayan, tek başına yürümeyen ve hiçbir ihtiyacını karşılamayan  Çapraz, Bakırköy Cezaevi’nden geçtiğimiz haftalarda İzmir Menemen R Tipi Cezaevi’ne sevk edildi. Çarpraz, Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın “sağlık koşulları nedeniyle cezaevinde kalması uygun değildir” raporuna karşın İzmir Menemen R Tipi Cezaevi’nde tek başına bir odada tutuluyor. Çapraz’ın dışarıda olan bağırsaklarının toplanması için 5 ay önce olması gereken ameliyatı hala olmaması, büyük risk yaratırken, geçen sürede kullanamadığı sağ kolu için de 3 kez ameliyat olması gerekiyordu

 

Ağabey Çapraz: Sibel’in hayatı tehlikede adalet bekliyoruz

Sibel Çapraz, Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi’nde  bugün başlayacak yargılamada İzmir’den SEGBİS sistemiyle ifade verdi.  Tedavisi tamamlanana kadar tutuksuz yargılanmasını talep eden ağabeyi gazeteci Necip Çapraz,  “Aylardır yollardayız, cezaevi kapılarındayız. Her an bir şey olacak korkusuyla yaşıyoruz. Bağırsaklarının içeri alınması için 5 ay önce ameliyat olmalıydı.

Kolundan da 3 ameliyat geçirmesi gerekiyor. Sibel’in tutuklanmasına karar veren hakim de darbeye yönelik operasyonda gözaltına alındı. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Daha fazla mağdur edilmeden bir an önce tahliye edilerek tedavisini yapılmasını, tedavisi bitne kadar tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz. Kamuoyundan duyarlılık bekliyoruz. Adaletin tecelli etmesini istiyoruz . Sibel’in hayatı tehlikede. TİHV’in raporu da var cezaevinde yatması uygun değil. TTB de bu konuda bir rapor hazırlıyor” dedi. 

DURUŞMA ERTELENDİ

Sibel Çapraz, Yüksekova Ağır Ceza Mahkamesi’ndeki dava için İzmir’den SEGBİS yöntemiyle ifade verdi. Avukatları Çapraz’ın tedavisinin tamamlanması için tutuksuz yargılanmasını talep ederken bu talebi reddeden mahkemenin duruşmayı 25 Ekim’e ertelediği belirtildi. Çapraz’ın ağabeyi gazeteci Necip Çapraz, “Adalet, vicdan bunun neresinde? Bağırsakları dışarıda bir kolunu kullanamıyor. Acilen tedavi edilmesi ameliyatlarını olması gerekiyor. Bağırsak ameliyatının üzerinden 5 ay geçti. Kolundan 3 ameliyat olması gerekiyordu. Verilen karar hepimizi yıktı. İtirazlarımızı yapapacağız.Umarım bu yanlışlıktan dönülür?” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler