TRT'de yaşananları anlattı: 'Sen okuma' emri geldi, Tijen'i çağırdım

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup askerin darbe girişiminde bulunduğu gece TRT basılmış, TSK adına hazırlanan bildiri, spiker Tijen Karaş'a okutulmuştu. O gece TRT'de bildiriyi okutan Yarbay Ümit Gençer'in ifadesi ortaya çıktı.

Yayınlanma: 27.07.2016 - 16:44
Abone Ol google-news



Türkiye'de 15 Temmuz günü gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi sırasında, TRT'de darbecilerin bildirisi okutulmuştu. Bildiriyi okutan isim olduğu ifade edilen Yarbay Ümit Gençer'in savcılık ifadesi ortaya çıktı.

Sorgusunda olaydan üç gün önce, Albay Enver Topal'ın kendisini çağırıp, "Cuma gece 03.00 civarında darbe girişimi olacak" dediğini anlatan Gençer, TRT binasındayken kendisine, "Bildiriyi sen okuma, sivil okusun" emri geldiğini söyledi. Gençer bunun üzerine TRT spikeri Tijen Karaş'ı çağırdığını anlattı.

TRT binasına girdiklerinde, tutuklanan Albay Tanju Poshor'un da orada bulunduğunu söyleyen Gençer, "O ilk girdi, emniyeti aldı. Ben bildiri odasına gittim. Önce insanlar korktu. Onları rahatlatmaya çalıştım. Yani, 'TSK yönetime el koymuştur. Güvende olunuz. Benim de sizler gibi çoluğum çocuğum var. Bu iş bitince ben de gitmek istiyorum' diye..." ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler