Hilmi Yavuz: Desteğiniz çok önemli, sağ olun

15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında şair ve yazar Hilmi Yavuz için gözaltı kararı çıkarıldı.

Yayınlanma: 27.07.2016 - 18:56
Abone Ol google-news

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu’nun talimatı ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 47 kişi için gözaltı kararı çıktı. Zaman gazetesi eski yönetici ve yazarlarına yönelik başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınacak isim listesinde yer alan Hilmi Yavuz, Cumhuriyet’e konuyla ilgili olarak şu yorumda bulundu:

“Zaman gazetesinin yazarı olmanın ötesinde, olup bitenlerle ve sözü edilen terör örgütü ile uzaktan yakından hiçbir ilgim olmamıştır. Benim hakkımda bir gözaltı karar almışlar. Çantamı hazırladım, bekliyorum. Şimdilik bir yorum yapmam doğru olmayacak. Çünkü hakkımda çıkarılmış bir kararı bulunuyor. Ancak öğrencilerimiz, okurlarımız ve dostlarımız ‘Twitter’ üzerinden çok sayıda destek mesajları gönderiyorlar, bu çok önemli benim için. Sağ olun.”

Sanatçılardan çağrı

Diğer taraftan, Sanatçılar Girişimi de, şair ve yazar Yavuz hakkındaki kararı, dün yaptığı bir açıklamayla eleştirdi ve ‘ilgilileri gecikmeksizin sağduyuya dönmeye çağırdı.’ Açıklama, özetle şöyle:

“Çağdaş Türk şiirinin en önemli ve özgün ustalarından, seçkin sanat ve kültür insanı Hilmi Yavuz hakkında son olaylarla ilgili olarak gözaltına alınma kararı alındığına ilişkin bir haber yayımladı. Hiçbir sanat ve kültür insanı, görüş ve düşünceleri ne olursa olsun, sadece bu nedenle herhangi bir kovuşturma konusu yapılamaz. Bundan başka, uluslararası değer ve tanınmışlık sahibi bir şair ve düşünce adamına karşı girişilen böyle bir hareket, söylenti olarak bile ülkemizin zaten sarsılmış olan imajını ağır biçimde zedeleyecektir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon