Marmaris baskınını başyaver Yazıcı planladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele yönelik hazırlanan baskın planı toplantısına, Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Ali Yazıcı başkanlık etmiş.

Yayınlanma: 27.07.2016 - 21:08
Abone Ol google-news

 



İddia, Yazıcı’nın “Antalya’ya giderken aracıma biri bindi, tanımıyorum” dediği Özel Kuvvetler’de görevli Piyade Yarbay Emin Güven’e ait. Suikast hazırlığının Muhafız Alayı’nda, Marmaris’in uydu görüntüleriyle planlandığını söyleyen Güven, ifadesinde şunları anlattı:

‘MİT’İN KAÇIRDIĞI ABİYİ KURTARACAĞIZ’

“Cemaat ile Ankara’da irtibatlı olduğum İhsan (Cemaat imamı) isimli şahıstır. Hiyerarşik olarak İhsan’ın üstü Hami de (Cemaat imamı) görüşmelerden bazılarına katılıyordu. 14 Temmuz’da Hami, saat 20.30’da telefonla arayarak Dikmen’de bir adreste buluşmamızı söyledi. Buluştuk, ben araçta beklerken Hami’nin arabasına 14. Tabur Komutanlığı’ndan Üsteğmen Şener Kıskaç ve Üsteğmen Selçuk Topal da geldi. Dikmen’de 1206 sokakta bir eve götürdü. Daha sonra Kurmay Albay Fırat Alakuş, adını bilmediğim başka birisiyle geldi. Alakuş bize ‘bir abinin MİT tarafından kaçırıldığını ve işkence yapıldığını, onu kurtarmak için özel operasyon yapacağımızı’ söyledi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, bu nedenle yarın (15 Temmuz) Akıncı Havva Üssü’nde tecrite gireceğimizi, herkesin 15 Temmuz ’da 18.30’da Akıncı’da olmasını, operasyon elbiseleri, bot almamızı istedi. Eğer nizamiyede alınmazsak da ‘Biz Özel Kuvvetler’den geliyoruz, üs komutanın bilgisi var dersiniz’ dedi.

MUHAFIZ ALAYI’NDA TOPLANTI

Muhafız Alayı’na 15.30 sıralarında ulaştık. Fırat Alakuş, kameriye bölgesinde 5-6 kişinin bulunduğu masaya gitti. Başyaver Ali Yazıcı dışında kimseyi tanımıyordum. Masa üzerinde otel veya tatil köyü olabileceğini değerlendirdiğim ve üzerinde Marmaris yazan CAS (coğrafi analiz sistemi) uydu görüntüleri olan krokiler ile palanlar vardı. Konuşmalardan duyduklarım, Cumhurbaşkanı’nın yeri öğrenilecek ve bir ekip gidip alacaktı. Ancak tam yerini bilmiyorlardı, krokiler de Cumhurbaşkanı’nın olabileceği muhtemel yerlerdi. Ali Yazıcı’nın görevi, Marmaris’e giderek Cumhurbaşkanı’nın yerini belirlemek ve koordinatlarını Fırat Alakuş’a bildirmekti. Yazıcı, ‘Cumhurbaşkanı’nın yanına gider yerini öğrenirim. Benden şüphelenmezler’ dedi.

Cumhurbaşkanı’nı, Fırat Alakuş’un ekibi veya akademiden gelecek ekip alacaktı. Yazıcı, ‘Cumhurbaşkanı’nın yerini öğrenmede sıkıntı yaşarsak Cumhurbaşkanı’nı arayarak, Antalya’ya giderken beni sayın Genelkurmay Başkanımız aradı. Size iletmek üzere bir zarf verdi. Paralel yapıyla ilgili çok önemli bilgiler var. Sizinle onu görüşeceğim derim, bu bahaneyle de Cumhurbaşkanı’na ulaşırım’ dedi. Bu maksatla da elinde boş sarı bir zarf hazırlamıştı.

BAŞYAVER: DARBE Mİ OLMUŞ, VAH VAH

Gerçeği öğrenince operasyonda yer almamak için belimin ağrıdığını, katılamayacağımı söyledim. Bunun üzerine Fırat Alakuş bana, ‘O zaman sen Ali Yazıcı’nın koruması ve şoförü olursun’ dedi. Ben de bunun operasyona katılmaktan daha iyi olduğunu düşünerek kabul ettim. Bunun üzerine Ali Yazıcı ile Marmaris’e gitmek üzere yola çıktık. Yazıcı yolda telefonla Cumhurbaşkanı’nın yanındakilerini arayarak Antalya’ya maç için gittiğini söyledi ancak biz Marmaris’e gidiyorduk. Yolculuğun ilerleyen saatlerinde Cumhurbaşkanı’nın yanından arayanlara da ‘Darbe mi olmuş, vah vah’ diyerek deşifre olmamaya çalıştı. Yolda Ali Yazıcı’yı arayan biri ‘İşler karıştı, Çiğli’ye gidin’ dedi, Muğla’ya girmek üzereydik. Çiğli Hava Üssü’ne gittik. Komutanın odasına girdik, burada iki albay, bir yarbay ve 3 binbaşı vardı. Herkes şaşkındı. Burada ‘Muharip uçak yok’ denildiğini duydum. Ali Yazıcı odadakilere, ‘Ben Başyaverim Antalya’ya maç için gidiyorduk, darbe olunca burası güvenli diye buraya geldik derim’ dedi. Aileme bir şey yaparlar diye korkuyorum. Birliğimizi basıp, arkadaşlarımızı şehit eden bu zihniyetin her şeyi yapabileceğini düşünüyorum.”

Bildiriyi yazanın Cumhurbaşkanı Başyaveri Albay Ali Yazıcı olduğu belirlendi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz gecesi TRT’de silah zoruyla okutulan "Yurtta Sulh Konseyi"nin darbe bildirisinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Çankaya Köşkü'nde hazırlandığını tespit etti. 

NTV’nin haberine göre, bildiriyi yazanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakınındaki isimlerden Başyaver Albay Ali Yazıcı olduğu belirlendi. Savcılığın tespitlerine göre, Başyaver Ali Yazıcı'nın dışında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diğer üç yaveri, Kara Yaver Yarbay Mete Semercioğlu, Deniz Yaver Yarbay Şafak Deliacı, Hava Yaver Binbaşı Erkan Kıvrak ile Muhafız Alay Komutanı Albay Muhsin Kutsi Barış ve tören protokol komutanı Binbaşı Haydar Aktaş da bildirinin hazırlanmasında rol oynadı.  


Silah zoruyla okutulan darbe metninin tüm askeri birliklere kapalı sistem üzerinden geçildiğini tespit eden polis özel bir programla mesajlaşma şifrelerini çözdü.  

Mesajların Çankaya köşkü ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki yaverlik binalarından atıldığı belirlendi. 

Bu çerçevede Çankaya Köşkü ve Beştepe'deki külliye içerisinde bulunan başyaverlik binası, muhafız alay komutanlığı binası, bu binalarda kullandıkları odalarda arama yapıldı.  

Başyaver Ali Yazıcı'nın odasının ve bilgisayarının özel bir yazılımla korunduğu ortaya çıktı. İzinsiz erişim durumunda bilgisayardaki tüm verileri silen yazılımın aynı zamanda odanın kapısıyla da entegre hale getirildiği tespit edildi.  

Bunun üzerine programın üretildiği firmayla temas kuran polis uzmanlar eşliğinde kapıyı açarak bilgisayarlara el koydu. Yazıcı'nın bilgisayarları üzerindeki inceleme sürüyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler