Aliye Boydak'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklandı

Kayseri'deki darbe girişimi operasyonlarında, Boydak Holding yöneticisi Şükrü Boydak'ın eşi Aliye Boydak'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklandı.

Yayınlanma: 28.07.2016 - 07:57
Abone Ol google-news
Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince salı günü gözaltına alınan Fethullah Gülen cemaati ablalarından oldukları iddia edilen Aliye Boydak ve İlknur Özü ile cemaat okullarda görev yapan ve cemaatin imamları oldukları, bölge toplantıları düzenledikleri ve örgüte finans sağladıkları iddia edilen 13 kişi sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
 
Savcılıkta işlemlerin ardından tutuklama istemiyle mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Aliye Boydak ile Ali Koç, Halit Şeker, Mehmet Yıldız, Bilal Karakuş, Yasin İpek, Yunus Bozkurt, Zafer Çetin ve Mahmut Yönen tutuklandı. İlknur Özü ile Abdullah Cihan, İlhan Coşkun, Ömer Armutoğlu, Tekin Baydemir ve Murat Temiz yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.
 
Bu arada farbe teşebbüsü soruşturmasında aralarında önceki dönemlerde Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde, müdür yardımcısı ve şube müdürü olarak görev yapan üst düzey polis yetkililerinin de yer aldığı 38 emniyet mensubuyla ilgili işlemler de devam ediyor. Şüphelilerden firarda olan 7 kişi dışındakilerin sorgularının sürdüğü ve yarın mahkemeye çıkarılmalarının beklendiği belirtildi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler