Darbe gecesi Erdoğan'ın oteline baskın düzenleyen askerler özel seçilmiş

Darbe girişiminin yapıldığı gece Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırdıktan sonra kaçan ve 13 gündür tüm aramalara karşın henüz yakalanamayan 11 firari darbeci askerin, Özel Kuvvetler'de uzun yıllar eğitim aldıktan sonra başka birliklere atandığı ve onlara halen komuta eden Binbaşı Şükrü Seymen tarafından biraraya getirerek tim kurulduğu ileri sürüldü.

Yayınlanma: 28.07.2016 - 12:10
Abone Ol google-news



15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetler içindeki darbeci askerlerin darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatilini geçirip ayrıldığı otele saldırı düzenlendi.

İzmir'in Çiğli İlçesi'ndeki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan Marmaris'e gelen SAT ve MAK görevlilerinden oluşan karma tim, başarısız operasyon sonrasında, 2 şehit veren polisin büyük çabası sayesinde helikopterlerin alçalamaması üzerine, ormanlık alana kaçarak gizlenmek zorunda kaldı.

7 KİŞİ YAKALANDI

Bu darbeci askerlerden 2'nci Ana Jet Üssü'nde 'cemaat imamı' olduğu öne sürülen 'Paşa' lakaplı Astsubay Zekeriya Kuzu, Binbaşı Taner Berber, Astsubay İlyas Yaşar, Astsubay Gökhan Güçlü, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Ömer Faruk Göçmen ile Hava Piyade Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gül Erdem, günler süren takip sonrasında, geçen pazartesi günü Marmaris'in Çetibeli mevkiinde yakalandı. Gözaltındaki astsubaylar Gökhan Güçlü ve İlyas Yaşar, dün adliyeye gönderildi. Ancak bu 2 astsubay tekrar emniyete götürüldü. Gözaltındaki 7 askerle ilgili işlemlerin sürdüğü, daha sonra adliyeye sevkedileceği belirtildi.

11 KİŞİ ARANIYOR

Marmaris ve çevresinde sürdürülen arama ve yakalama çalışmaları kapsamında, saldırıya katıldıktan sonra kaçan 11 askerden 10'unun kimliği de dün tespit edildi. Bu askerlerin Şükrü Seymen, İsmail Yiğit, Mustafa Serdar Özay, Muammer Gözübüyük, Ergün Şahin, Murat Köse, Burkay Karatepe, Mehmet Demir, Enes Yılmaz ve Muhammet Burak İpek olduğu belirlendi.

"BİZ SİLAH KULLANMADIK"

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'nde ifade işlemleri devam eden MAK timi üyesi darbeci askerlerin ifadelerine yönelik detaylar da ortaya çıktı. Yakalanan askerler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele yapılan saldırıda kesinlikle silah kullanmadıklarını ileri sürdü. Askerler ifadelerinde bu durumun da ormanlık alanda ele geçirilen silahlara yapılacak balistik inceleme sonrasında ortaya çıkacağı iddia etti. Askerler ayrıca daha önce gözaltına alınıp tutuklanan diğer MAK üyeleri gibi, terör operasyonuna çıkıldığı şeklinde bilgilendirildiklerini öne sürdü.

FİRARİ TİMİ TABUR KOMUTANI BİNBAŞI SEYMEN KURDU

Marmaris'te otel saldırısına katılan askerlerden, halen firarda bulunan 11 kişilik time ait yeni bilgiler de elde edildi. Firari olan timdeki askerlerin, eskiden Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda uzun yıllar eğitim alıp görev yaptığı, ardından da başka birliklere tayin edildikleri saptandı.

Halen kaçak olan timde bulunan ve onlara komuta eden kişinin de, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda tabur komutanı olan Binbaşı Şükrü Seymen olduğu belirlendi. Darbe girişiminden önce Binbaşı Şükrü Seymen'in, özelliklerini ve cemaatle ilişkilerini çok iyi bildiği firari timin üyelerini, bizzat kendisinin belirleyip topladığı ortaya çıktı.

Bu bilgiler doğrultusunda çatışma olasılığına karşı, operasyona katılan tüm ekipler, dikkatli olmaları yönünde uyarıldı.

SALDIRI SİLAHLARI AYNI DEPODAN ALINMIŞ

Operasyon kapsamında ele geçirilen otomatik silahlara yönelik araştırmaların ilk sonuçları da elde edildi. Silahların TSK'ya ait aynı depodan alındığı ve ilk kez otel saldırısında kullanıldığı, yetkililerce ifade edildi. Silahların nereden temin edildiği ya da ne zaman kullanılıp kullanılmadığının ise kesin olarak balistik inceleme sonrasında tespit edileceği açıklandı.

OPERASYON ŞİRİNKÖY'DE

Akyaka bölgesinde yoğunlaştırılan arama ve tarama faaliyetleri, gece yarısına doğru gelen bir ihbarla, Muğla'nın Ula İlçesi'ne bağlı Şirinköy'e kaydırıldı.

Köylülerin firari askerlerden birini gördüklerini ve ormanlık alana ayağı aksayarak kaçtığını ifade etmesi üzerine, bölge ablukaya alındı. Özel harekat timleri ve jandarma komandolar gönderildi. Helikopterden yapılan anonslarla da, firari askere, kendilerine zarar verilmeyeceği söylenip, teslim olmaları çağrısı yapıldı.

Görgü tanıklarına firari askerlerin fotoğraflarından yaptırılan teşhis sonrasında, kaçan kişinin Yüzbaşı Ergün Şahin, olduğu saptandı. Sabaha kadar bölgede süren aramalar, sabah saatlerinde takviye kuvvetlerin gelmesiyle yoğunlaştırıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler