Kamudaki tasfiyelerde KESK üyeleri de görevden uzaklaştırılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Teklif Hakları Genel Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı olarak çalışan KESK’e bağlı Kültür-Sanat Sen üyesi Diren Yeğen, 15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlar kapsamında çalıştığı kurumdan uzaklaştırıldı.

Yayınlanma: 28.07.2016 - 13:04
Abone Ol google-news

Darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlar kapsamında KESK'e bağlı Kültür-Sanat Sen üyesi Diren Yeğen de görevinden uzaklaştırıldı.

Diren Yeğen’in 21 Temmuz’da eline ulaşan tebligatta, 15 Temmuz gecesi girişilen darbe girişimi anlatılarak, “Bu olay terör örgütüyle bağlantılı tüm kişi, kurum ve kuruluşlarla etkin bir mücadele edilmesi gerektiğini ortaya koymuştur” denildi. “Bu kapsamda, 20.07.2016 tarih ve 180 sayılı Makam onayı ile inceleme/soruşturma açıldığı” belirtilen yazıda, “Söz konusu soruşturma dolayısıyla 657 sayılı Kanun’un 137. maddesi gereğince görevi başında sakınca görülen Bakanlığımız personeli hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri alınması zorunluluğu hasıl olmuştur” denildi.

"LİSTE MİT'TEN GELDİ"

Diren Yeğen’in verdiği itiraz dilekçesine henüz resmi olarak bir cevap verilmezken, Yeğen teftiş kurulu başkanının bu uzaklaştırmaların bakanlık ile bir bağlantısı olmadığını listelerin doğrudan MİT’ten geldiğini belirttiğini söyledi. Yeğen “Solcular, demokratlar, Aleviler belli ki fişlenmiş ve ezbere bir liste göndermişler” dedi.

“MUHALİF KİMLİĞİM HEDEF ALINDI”

Diren Yeğen kendisinin kurumdan uzaklaştırılmasını ve isminin “riskliler” listesinde yer almasının muhalif kimliği ile ilgili olduğunu belirtti. Sendika.Org’a konuşan Yeğen “Benim herhangi bir örgütle bağımı kuramazlar. Ancak ben demokratik kitle örgütlerinin düzenlediği eylemlerin içinde bulunurum.

Bunun yanında KESK’e de üyeyim. Bu durum bile onları rahatsız etmiş ve beni kurumdan uzaklaştırdılar. Gülen Cemaati’ne operasyon çekerlerken benim de muhalif kimliğim hedef alındı” dedi.

(Kaynak: Sendika.org)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler