Hakkari'de saldırı: 8 şehit, 5 yaralı

HAKKARİ-Çukurca karayolu üzerindeki Doğanlı bölgesinde yol kontrolü yapan askerlere, PKK'liler tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda 8 asker şehit oldu, 5 asker de yaralandı. Şehit düşen 8 asker için bugün Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Şehit askerler törenin ardından helikopterle Van’a, buradan da toprağa verilmek üzere uçakla memleketlerine gönderildi.

Yayınlanma: 29.07.2016 - 19:41
Abone Ol google-news

 Hakkari - Çukurca karayolu Doğanlı bölgesinde dün saat 19.00 sıralarında yol kontrolü yapan askerlere PKK'liler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Açılan ilk ateşte, ilk belirlemelere göre 5 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı. Daha sonra ise şehit sayısı 8’e, devam eden çatışmalarla birlikte yaralı sayısı da 25’e yükseldi. Çatışmanın ardından bölgeye karadan takviye birliklerle çok sayıda ambulans, havadan da kobra helikopterler sevk edildi.

Yaralı askerler, ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

ŞEHİTLERE UĞURLAMA TÖRENİ

Çatışmada şehit olan Jandarma Teğmen Selim Çoşkun (25), Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İbrahim Betin (28), Jandarma Astsubay Çavuş Bekir Eren Deniz (23), Jandarma Uzman Çavuş Samet Aktaş (25), Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Tünel (25), Jandarma Uzman Çavuş Hüsnü Erkut (23), Jandarma Uzman Çavuş Sercan Özkul (25) ve Jandarma Uzman Çavuş Hasan Keleş (23) için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında tören düzenlendi.

Törene, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Kayseri Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay Abdulaziz Tufan İltaş, Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Vali Yardımcıları, Hakkari İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

ŞEHİTLERİN ARKADAŞLARI EŞLİK ETTİ

Şehit 8 askerin cenazelerinin tören alanına getirilişinin ardından, şehitler için saygı duruşundu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Şehit askerlerin özgeçmişlerinin okunmasından sonra Hakkari İl Müftüsü Faysal Geylani’nin okuduğu dua ile törene katılanlar, şehitler için dua etti. Helikopterlere konulan şehitlerin, sivil kıyafetli asker arkadaşları da tabutların başında gözyaşlarını tutamadı.

Konya şehitlerini son yolculuğuna uğurladı

Şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş 29 yaşındaki İbrahim Betin ve Jandarma Uzman Çavuş 24 yaşındaki Mustafa Tünel'in cenazeleri, Hakkari’de düzenlenen törenin ardından uçakla Konya’ya gönderildi. Birlikte şehit düşen ve her ikisi de bekar olan Astsubay Betin ile Uzman Çavuş Tünel'in cenazelerini Konya Havaalanı’nda Konya Valisi Yakup Canpolat, askerler, protokol üyeleri ve yakınları tarafından karşılandı. Konya 3’üncü Ana Jet Üssü’nde bulunan Türk Yıldızları Filosu’nun pilotları da şehitleri karşılayan askerler arasında yer aldı.

Şehit ateşi Çorum'a düştü



Şehit olan jandarma astsubay çavuş Bekir Eren Deniz'in cenazesi, helikopterle Amasya Merzifon Havalimanı'na, buradan da karayolu ile memleketi Çorum’a getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı ilk olarak Buharaevler Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Şehidin cenazesi, evin önünde kurulan taziye çadırında babası 49 yaşındaki emekli astsubay Galip Deniz, 48 yaşındaki annesi Pakize, kardeşleri 14 yaşındaki Yiğitcan ve 25 yaşındaki Mustafa Deniz ile birlikte yakınları ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Burada Kuran’ı Kerim okunarak dualar edildi. Şehidin yakınları gözyaşı dökerken, fenalık geçirin bazı aile fertlerine sağlık ekipleri müdahale etti.

ŞEHİDİN BABASI DA DOĞUDA GÖREV YAPMIŞ

Şehit Bekir Eren Deniz'in 2 yıl önce göreve başladığı ve ilk görev yeri olan Ordu'dan, kendi isteği ile Hakkari'ye tayin olduğu öğrenildi. Şehidin babası Galip Deniz'in de daha önceden doğuda sağlıkçı astsubay olarak görev yaptığı belirtildi.

DEDESİ VE BABAANNESİ HASTANEYE KALDIRILDI

Öte yandan, torunlarının şehit olduğu haberini alan 79 yaşındaki dedesi Mustafa Deniz ve 78 yaşındaki babaannesi Emine Deniz, fenalık geçirerek hastaneye kaldırıldı. Mustafa ve Emine Deniz çifti, hastanedeki müdahalenin ardından şehit torunlarının cenazesine katıldı. Evde helallik alınması sırasında şehidin babası Galip Deniz, kalabalığa hitaben “İşte bu benim oğlum. Getirdim oğlumu” dedi.

Buradan Akşemseddin Camii’ne götürülen şehidin cenazesi, İl Müftüsü Ahmet Akın tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Çorum Şehitliği'nde toprağa verildi.

Bursa'ya da şehit ateşi düştü

 

Uzman çavuş Samet Aktaş'ın cenazesi Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'ne getirildi. Baba evine getirilen şehidin cenazesi, ailesinden alınan helalliğin ardından Hisarlaltı Şehitliği'ne götürüldü. Akşam namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından şehit Aktaş'ın cenazesi, 1997 yılında Bingöl'de şehit olan amcasının oğlu Hikmet Aktaş'ın yanına tekbirler eşliğinde defnedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler