'O fotoğrafları ölüm tehdidiyle çektirdim'

Niğde merkeze bağlı Fesleğen Köyü’nde 25 yaşındaki Hasan B., tarafından silah zoruyla kaçırıldığı iddia edilen ve sosyal paylaşım sitesinde B. ile birlikte mutlu olduklarını gösteren fotoğraflar paylaşan 14 yaşındaki Vildan D., o fotoğrafları ölüm tehdidi sonucu çektirmek zorunda kaldığını iddia etti.

Yayınlanma: 30.07.2016 - 22:52
Abone Ol google-news

Yaz tatilini geçirmek için geldiği Fesleğen Köyü’nde 25 Temmuz akşamı adı açıklanmayan kuzeniyle bakkala ekmek almaya giden Vildan D., iddiaya göre Hasan B. ve 2 kişi tarafından otomobile zorla bindirilip kaçırıldı. İhbar üzerine harekete geçenjandarma ve köylüler tarafından aranan Vildan D. ile Hasan B., dün akşam saatlerinde Hasan B.’nin Bor İlçesi’ne bağlı Tepeköy’de bulunan kız kardeşinin evinde yatağında altında saklanırken buldu. Hasan B. ile kızın kaçırılmasına yardım eden Zekeriya D. ile Kadir S. ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Vildan’ı zorla kaçırmadıklarını evlilik amacıyla birlikte kaçtıklarını ileri süren Hasan B. ile 2 arkadaşı adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Sağlık kontrolünün ardından ailesine teslim edilen Vildan D. ise ifadesinde zorla kaçırıldığı, bir gün önce sosyal paylaşım sitesinden yayınlanan Hasan B. ile birlikte çekilmiş mutluluk fotoğraflarının da silah zoruyla çekildiğini ileri sürdü. Vildan D., "Zorla kaçırıldım, annem ve babamı öldürmekle tehdit edinci o fotoğraflarını çektirdim. Şüphelilerden şikayetçiyim" dedi. Vildan D.’nin babası Mustafa D. ise kızını kaçıranlardan şikayetçi olduklarını, en ağır cezayı almaları için elinden geleni yapacağını söyledi.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Bu arada Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı’nı adli kontrol kararına itirazını görüşen nöbetçi mahkeme Hasan B. ile Zekeriye D. hakkında tutuklama verildi. 2 şüpheli yakalanıp cezaevine gönderildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler