Darbe girişimi sonrası 18 hakim ve savcı firari

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz darbe girişiminden 1 gün sonra haklarında gözaltı kararı verilen 140 hakim ve savcıdan bugüne kadar 84'ü tutuklanırken, 38'i serbest bırakıldı. Adreslerinde bulunamayan 18 hakim ve savcıya ise bugüne kadar ulaşılamadı.

Yayınlanma: 30.07.2016 - 23:06
Abone Ol google-news

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişiminden 1 gün sonra Bakırköy, Küçükçekmece ve Bölge İdare Mahkemesi'nde görevli 140 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verilmişti. Bu 140 hakim ve savcıdan bugüne kadar 122'si gözaltına alındı. Bunlardan 1'i savcılık tarafından doğrudan serbest bırakılırken, 37'si adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemeleri, tutuklanmaları talebiyle sevk edilen 84 hakim ve savcıyı ise, “Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve “15 Temmuz darbe girişiminde bulunanlarla fikir ve eylem birliği içinde olmak" suçlarında tutuklanmalarına karar verdi. 

Tutuklanan kadın hakim ve savcılar Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne, erkek hakim ve savcılar ise Silivri Cezaevi'ne gönderildiler. Tutuklananlar arasında 17/25 Aralık soruşturmaları öncesi HSYK 2. Daire Başkanı olan, 17/25 Aralık soruşturmalarından sonra ise Küçükçekmece 1. Çocuk Mahkemesi'ne atanan Nesibe Özer de bulunuyor.

18 HAKİM VE SAVCI FİRARİ

Haklarında gözaltı kararı bulanan 18 hakim ve savcının ise bugüne kadar adreslerinde bulunamadıkları, zorunlu eşyalarını alarak adreslerini terk ettikleri öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler