Bir Ensar vakası daha: Tarikat yurdunda 2 çocuğa tecavüzden tutuklandı

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Kahramanmaraş'ta bir tarikata ait öğrenci yurdunda 27 Temmuz çarşamba günü 10 yaşındaki 4 erkek çocuğuna tecavüz edildiğini iddia etmişti. Çocuklardan birinin ailesinin şikayeti üzerine gözaltına alınan M.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ruhsatsız olduğu belirlenen yurt, kapatıldı.

Yayınlanma: 31.07.2016 - 11:47
Abone Ol google-news

Kahramanmaraş'ta bir tarikata ait erkek öğrenci yurdunda 19 yaşındaki M.A.'nın, 10 yaşındaki 2 erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Çocuklardan birinin ailesinin şikayeti üzerine gözaltına alınan M.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay, geçen çarşamba günü Ertuğrulgazi Mahallesi'nde bulunan Hamidiye Yurdu Sosyal Tesisleri'nde meydana geldi. İddiaya göre, yurda gidip geldiği, ancak herhangi bir görevi bulunmadığı öğrenilen M.A., 2 erkek çocuğa cinsel istismarda bulundu. Çocuklardan birisinin olayı anlattığı ailesi polise başvurdu. Çocuklardan B.Z., Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek rapor alınırken, M.A. ise polisler tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.A., çıkarıldığı mahkemece 'cinsel istismar' suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

RUHSATSIZ OLDUĞU BELİRLENEN YURT KAPATILDI

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından cinsel istismar iddiasıyla gündeme gelen ve ruhsatsız olduğu belirlenen yurt, kapatıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada konuyla ilgili idari soruşturma başlatıldığı belirtilerek şöyle denildi:

"Kahramanmaraş İlimizde iki çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı iddiası ile ilgili olarak; İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce iddia edilen fiilin işlendiği yerdeki bina ve ilgililere yönelik çok yönlü idari soruşturma derhal başlatılmış, ruhsatsız olarak faaliyette bulunduğu tespit edilen bina ise kapatılarak mühürlenmiştir."

CHP Milletvekili Mevlüt Dudu, sosyal medya hesabı Twitter'dan Kahramanmaraş'ta bir tarikata ait Hamidiye Yurdu Sosyal Tesisi'nde, 27 Temmuz çarşamba günü 10 yaşındaki 4 erkek çocuğuna tecavüz edildiğini duyurmuştu.

"SAĞLIK RAPORU İLE TECAVÜZ BELGELENMİŞTİR"

Tarikatlara bağlı denetimsiz yurtlardaki cinsel istismar vakalarının maalesef bitmediğini aktaran Dudu, "Tecavüze uğrayan çocuğun olayı anlattığı annesi yurt önünde feryat figan olaya isyan etmiştir. Sağlık Raporu ile tecavüz belgelenmiştir. Yakalanan Hamidiye Yurdu Sosyal Tesisi'nde görevli sözde öğretmen yakalanmış, ifadesinde 1 değil 4 çocuğa tecavüz ettiğini itiraf etmiştir. Kahramanmaraş'ta bir tarikata ait Hamidiye Yurdu Sosyal Tesisleri'nde yaşanan bu olay, vahimdir ve Ensar Vakfı olayı ile hemen hemen aynıdır." ifadelerini kullanmıştı.

"CEMAAT TEHLİKESİ SADECE FETHULLAH GÜLEN ÜZERİNDEN OKUNMAMALI"

Ülkedeki cemaat tehlikesini sadece Fethullah Gülen üzerinden okumamak gerektiğini vurgulayan Dudu, 4 çocuğa tecavüz olayının tüm boyutlarıyla üzerine gideceklerini söyledi.

Dudu'nun Twitter'dan yaptığı paylaşımlar şöyle:


 
 
 
 
 
 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler