Mustafa Canbaz'ın oğlu: Anneme 'keşke Külliye'ye gelmeseydim' dedirttiler

Darbe girişimi sırasında açılan ateş sonucu yaşamını yitiren foto muhabir Mustafa Canbaz'ın oğlu Alparslan Cambaz, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki izlenimlerini sosyal medya hesabından sitem dolu bir yazıyla paylaştı.

Yayınlanma: 01.08.2016 - 14:46
Abone Ol google-news

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Çengelköy’de askerler tarafından öldürülen Yeni Şafak muhabiri Mustafa Canbaz’ın oğlu Alpaslan Canbaz’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen anma etkinliğini terk ettiği ortaya çıktı.

Alpaslan Canbaz, töreni terk etme nedenini kişisel Facebook sayfasında anlattı.

Annesiyle birlikte Saray’da törenin düzenlendiği salonun arka sıralarında bir yere oturduklarını anlatan Canbaz, salondaki alkış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik tezahüratlardan rahatsız olduğunu belirterek, “Tam o sıra film kopuyor. Bu defa ekrandan bize 15 Temmuz’a dair görüntüler izlettiriliyor. Bombalanan, taranan insanlar, F-16’lar, salalar... Annem kulaklarını tıkıyor, ağlamaya başlıyor. Titriyor hatta. Artık daha fazla dayanamayıp fırlıyorum koltuğumdan. “Ne yapmaya çalışıyorsunuz siz?” diye çıkışıyorum salonun ortasındaki rejiye. Memur zihniyeti, “Bizim ilgimiz yok, kulaklıklı görevlilere söyleyin” diyor. Bu saçmalığın sonlanacağı yok, annemin yanına dönüyorum. “Çıkalım buradan” diyor. Koluna girip çıkarıyorum annemi” ifadelerini kullandı.

Canbaz şöyle devam etti:

“Diyorlar ki ‘Ama reis çok güzel konuştu sonrasında.’ İsterse dünyanın en muhteşem konuşmasını yapsın, annem zangır zangır titremeye başladıktan sonra neye yarar? Hâlâ bizim genel itibarıyla neye, neden kızdığımızın, ne hissettiğimizin idrak edilemiyor olduğunu görmek gerçekten üzücü. Hâlâ hükümetin eseri olan herhangi bir yanlışa eleştiri getirdiğimde ufak tefek hesaplar göz önüne alınıp kötü niyetliymişiz gibi bakılması filan... Âşıktı babam ona. Olanlardan beri bizzat evimizi ziyaret edip gönlümü almamış olmasını bu aralar çok mühim bir yoğunluğu olmasına bağlıyorum. Annem de laf söyletmez reisine. Onu dinlemek için yola çıktı o gün ama ‘Keşke gelmeseydim ’ dedirttiler kadına.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler