Mehmet Görmez: Diyanet Cumhurbaşkanlığı'na bağlanmalı

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in görüşlerini aktardı. Selvi, Görmez'in Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Cumhurbaşkanlığı'na bağlanması gerektiğini söylediğini yazdı.

Yayınlanma: 01.08.2016 - 17:33
Abone Ol google-news

Darbe gecesi Mehmet Görmez'in kendisini telefonla arayarak ulaştığını ifade eden Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle: 

Fetullahçı Terör Örgütü’yle mücadelenin en önemli ayaklarından birini de Diyanet oluşturuyor. Çünkü bu yapılanma sadece demokrasiye karşı darbe yapmıyor. Aynı zamanda İslam dininin esaslarıyla oynuyor. Fetullah Gülen, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda yıllarca vaizlik yapmış, cami kürsülerinde verdiği vaazlarla bir cemaat oluşturmuş. O nedenle mücadelenin ayaklarından biri Diyanet’in üzerinde olmalı. Diyanet İşleri Başkanı, “Yeniden yapılanma kapsamında Genelkurmay Başkanlığı ve MİT Müsteşarlığı’nın Cumhurbaşkanlığı’na bağlanması sürecinde, Diyanet İşleri Başkanlığı da Cumhurbaşkanlığı’na bağlanmalı” görüşünde. Görmez, “Genelkurmay Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı (3 Mart 1924 tarihli) aynı kanunla kurulmuştur. Genelkurmay, Cumhurbaşkanlığı’na bağlanırken yine aynı kararla Diyanet de Cumhurbaşkanlığı’na bağlanmalıdır” diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler