Üçüncü köprü inşaatında göçük

Beykoz'da 3. Boğaz Köprüsünün Çavuşbaşı Viyadüğü inşaatında beton dökme çalışmaları sırasında göçük meydana geldi. ikisi kardeş 3 işçi hayatını kaybederken 1 işçi de yaralandı.

Yayınlanma: 05.04.2014 - 22:47
Abone Ol google-news

 

Olay akşam saat 21.00 sıralarında Beykoz'da 3. Boğaz Köprüsünün bağlantı yolundaki Çavuşbaşı Viyadüğü inşaatında beton dökme çalışmaları sırasında meydana geldi.

ICA'dan köprü kazası açıklaması

50 METREDEN TOPAK ZEMİNE DÜŞTÜLER

İskeleyle birlikte göçme sırasında beton bloklar üzerinde bulunan bulunan işçilerden kardeşler Lütfü Bulut (48), Yaşar Bulut (50) ile Kahraman Baltaoğlu yaklaşık 50 metreden toprak zemine düşerek hayatını kaybederken, diğer kardeş Sonay Bulut (42) göçme esnasında viyadüğün beton bloğu üstünde bacağının sıkışması sonucu yaralandı. Bazı işçiler ise köprü inşaatının beton blokları üzerinde mahsur kaldı.


3 İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda 112 acil sağlık ekipleri, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri ve inşaatta çalışan işçilerin kurtarma çalışmaları sonucu Lütfü Bulut (48), Yaşar Bulut (50) ve Kahraman Baltaoğlu'nun cansız bedenine ulaşıldı. Sonay Bulut (42) ise yaralı olarak kurtarıldı. Beton blok üzerinde mahsur kalan işçilere ise ilk olarak İtfaiye ekipleri müdahale etmeye çalıştı, ancak itfaiye aracının merdiveni yetersiz kalınca, mahsur kalan 11 işçi bölgedeki vinç yardımıyla kurtarıldı. Yaralı olarak kurtarılan Sonay Bulut ise vince binen 112 görevlileri tarafından sıkıştığı yerden çıkartılarak Ümraniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Göçükte hayatını kaybeden 3 işçinin cesedi olay yerine gelen savcının incelemelerinin ardından Paşabahçe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

İKİ GÜN ÖNCE İŞE BAŞLAMIŞ

Öte yandan göçükte hayatın kaybeden Kahraman Baltaoğlu'nun 2 gün önce işe başladığı belirtilirken, Lütfü Bulut, Yaşar Bulut ve yaralı olarak kurtarılan Sonay Bulut'un kardeş oldukları, Lütfü Bulut'un evli ve 3 çocuk babası,Yaşar Bulut ile Kahraman Baltaoğlu'nun ise evli olduğu öğrenildi.


"HİÇBİR GÜVENLİK ÖNLEMİ YAPMAMIŞLAR"

Ölen Yaşar Bulut ve Lütfü Bulut'un amcasının oğlu olduğunu söyleyen İsmail Bulut ise, "Evde oturuyordum. Olayı televizyondan öğrendim. Amcamın oğluna telefon ettim. Ben yaralıyım, kardaşlerim öldü dedi. Ben de geldim buraya baktım iskele yapmışlar, nereden baksan 40 metre iskeleyi sorunsuz şekilde yapmışlar, hiçbir güvenlik önlemi yapmamışlar. Beton dökerken göçme meydana gelmiş. Ölenlerin ikisi kardeş bir kardeş de yaralı. Yaklaşık 6 aydır bu işi yapıyorlar" dedi.

 

VALİ MUTLU'DAN BAŞSAĞLIĞI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Twitter hesabından kazada ölen işçilerin ailelerine başsağlığı mesajı attı. Mesajda Vali Mutlu,  "3.Boğaz Köprüsünün Çavuşbaşı viyadüğündeki kazada hayatını kaybeden rahmetli işçilerimizin mekanı cennet olsun,ailelerine sabırlar dilerim" dedi.

3 İŞÇİNİN CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU'NDAN ALINDI

Beykoz'da 3. Boğaz Köprüsü'nün Çavuşbaşı Viyadüğü inşaatında beton dökme çalışmaları sırasında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçilerden kardeşler Lütfü Bulut (48), Yaşar Bulut (50) ile Kahraman Baltaoğlu'nun cenazeleri  Yenibosna Adli Tıp Kurumu'ndan aileleri tarafından alındı. Lütfü Bulut ve Yaşar Bulut'un Yalova Tavşanlı Köyü'nde, Kahraman Baltaoğlu'nun ise Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde defnedileceği öğrenildi.  Hayatını kaybeden Lütfü Bulut ve Yaşar Bulut'un kardeşi Şener Bulut gazetecilerin soruları üzerine "Aslında üç kardeş, bir tanesi kurtuldu. Üçü beraberdi. Onu zorla indirmişler vinçten, 2 saat kalmış beton üzerinde. 1971 yılından beri inşaat işlerinde çalışıyorlardı" diye konuştu.  Olayda ihmal varsa sonuna kadar gideceklerini söyleyen Bulut, "Normal bir iş değil bu iş. Yapılıyorsa önlem alsınlar, başında dursun. Mühendisi var, kontrolü var, müteahiti var, iş güvenliği var her şeyi var. Başında duracaklar bunun. Öyle, 5 kişi çıkarsa 100 metrenin tepesinde beton dökülür. Her türlü şey olabilir orada" dedi.  Bulut, "İskele kendi halinde çökmüş. Demir iskele bu. Kardeşlerimin alakası yok bununla. O kalıbı yapması ve betonları dökmesi abimlere ait. Alttan yukarı iskele yapışı şirkete ait. Şirketin hatası var. İskele ekibi başka. Suç iskelede" diye cevap verdi. 

GÖÇÜK BÖLGESİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler