Aygün: Mesut’u askerler vurdu

Hüseyin Aygün karakola yönelik saldırıda iki ateş arasında kaldığı açıklanan Mesut İlkbahar’ın çatışmadan sonra öldürüldüğünü söyledi.

Yayınlanma: 03.08.2016 - 18:50
Abone Ol google-news

Tunceli’nin Hozat ilçesinde pazartesi günü imza vermek için Dalören Jandarma Karakolu’na giden Alişan İlkbahar ve oğlu Mesut İlkbahar’ın bulunduğu araca ateş açılması sonucu 27 yaşındaki Mesut İlkbahar yaşamını yitirdi babası Alişan İlkbahar ise yara almadan kurtuldu.

Tunceli Valiliği, PKK’lilerin karakola düzenlediği saldırıda 2 askerin yaralandığı, çatışmanın ortasında kalan 27 yaşındaki Mesut İlkbahar’ın yaşamını yitirdiğini açıkladı. Cumhuriyet’e açıklamalarda bulunan Eski CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ise “Mesut, göğsünden tek kurşunla vurulmuş. Hedef alındığını düşünüyoruz. Hozat Cumhuriyet Savcısı Aykut Çelik, karakol ve aracın tarandığı yere giderek askerleri dinlemiş, keşif yapmış, kroki hazırlamış.

Askerlerin açtığı ateş birkaç noktadan görülebiliyor. Araç karakola yaklaşık 250 metre mesafede. Alişan İlkbahar, adli kontrol şartıyla her hafta pazartesi günleri imza için karakola gidiyor. Aracı tanıyor olmaları gerekir. Taranması için hiçbir gerekçe yok” dedi. Askerlerin verdiği ifadelere dikkat çeken Aygün, “Askerler ifadelerinde ‘kuleden bize bombalı araç uyarısı geldi, dikkat etmemiz istendi, havaya uyarı ateşi açıldı’ gibi ifadeler vermiş.

Ben yapılan araştırmadan Mesut İlkbahar’ın karakoldan açılan ateşle vurulduğu kanaatine vardım. Savcı da bu kanaatimi pekiştiren şeyler söyledi” diye konuştu. 2 askerin yaralandığı çatışmanın daha önce yaşandığını düşündüğünü söyleyen Aygün, “Çatışmanın hemen ardından araç karakola yaklaşınca o panikle saldırı olabileceği şüphesiyle taranmış. Köyden görenler var. Araca ateş açıldıktan ve Mesut İlkbahar vurulduktan sonra da karakoldan yardım gitmemiş. Bir çiftçi aracıyla İlkbahar’ı hastaneye götürmüş. Ambulans çağrılsaydı yaşıyor olabilirdi” dedi.

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler