Balıkesir Üniversitesi'nde görevden alınan akademisyen sayısı 77'ye ulaştı

Balıkesir Üniversitesi'nde, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma sonrası bu kez 18 kişi açığa alındı. Görevden uzaklaştırılan akademisyen sayısı böylelikle 77'ye ulaştı.

Yayınlanma: 05.08.2016 - 17:45
Abone Ol google-news


Balıkesir Üniversitesi'nde, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında bu kez 18 akademisyen görevden uzaklaştırıldı. 22 Temmuz'da gerçekleştirilen ilk operasyonda 31, ikinci operasyonda 28 akademik personel açığa alınmıştı. Son operasyonla birlikte açığa alınanların sayısı 77'ye ulaştı. Balıkesir Üniversitesi'nde açığa alınan 77 akademisyenden 13'ünün profesör olduğu öğrenildi. Bu 13 profesör arasında Balıkesir Üniversitesi'nin eski Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan ile Tıp Fakültesi'nin eski Dekanı Prof. Dr. Sıtkı Samet Ermiş de yer alıyor. Açığa alınanların unvanlarına göre dağılımı şöyle: "13 profesör, 24 doçent, 25 yardımcı doçent, 5 araştırma görevlisi, 8 öğretim üyesi, 2 okutman."
Balıkesir Üniversitesi'ndeki operasyonun idari personelle süreceği iddia edildi. Üniversitede daha önce de genel sekreter ve yardımcısı açığa alınırken, 10 dekan YÖK'ün isteği ile istifa etmişti. 143 öğretim elemanı ise Rektörlük tarafından yürüttükleri idari görevlerinden istifa ettirilmişti. 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler