‘Son kumpas mağduru adalet arıyor’

Halen tutuklu bulunan Pilot Yüzbaşı Murat Eren yeniden yargılanmak için başvurdu. Eren için verilen dilekçede kendisini tutuklayanların bugün FETÖ soruşturmasından tutuklandığı belirtildi.

Yayınlanma: 06.08.2016 - 06:55
Abone Ol google-news

Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a suikast iddiasıyla açılan Atabeyler davasından beraat edip Emniyet ve Genelkurmay’ın “boş lav ve bazı patlayıcı kalıntıları tek başına patlamaz” raporu verdiği evinde bulunan “mühimmat” nedeniyle tutuklanan Pilot Yüzbaşı Murat Eren, yeniden yargılanma başvurusunda bulundu. Dilekçede, “FETÖ ana iddianamesinde” Atabeyler davasının TSK’dan tasfiye amacıyla kurgulanan bir yargılama olduğu belirtildi. Eren hakkında yargılama yapan hâkimlerin darbe girişiminin ardından tutuklandığı kaydedilerek davaya konu delillerin sahte olduğunun bilirkişi raporlarıyla tespit edildiği ifade edildi.

Eren’in avukatı Hüseyin Ersöz tarafından Askeri Yargıtay Başkanlığı’na gönderilmek üzere Askeri Mahkeme’ye sunulan dilekçede, savcı Serdar Coşkun’un “FETÖ ana iddianamesinde” Gülen cemaati mensuplarının yaptıklarını gizlemek ve meşrulaştırmak için “devlet yöneticilerine suikastları önledikleri” iddiasına yer verildi. Gülen cemaati mensuplarına göre Ergenekon, Tahşiye, Atabeyler çetesi gibi birçok örgütün Erdoğan’ı hedef alıp suikast planladıkları savunularak, kumpas veya hilelere gerekçe olarak mutlaka AKP’yi, hükümeti ya da bu siyasi görüşten önemli bir temsilciyi mağdur etmeye yönelik olduğu iddiasının eklendiği ifade edildi. Atabeyler operasyonunun da o dönem Başbakan olan Erdoğan’a suikast iddiasına dayandırılmış olmasına karşın asılsız çıktığı kaydedildi. “FETÖ, TSK içerisindeki istemediği unsurları temizlemede bu davayı kullanmıştır” değerlendirmesinin adil yargılanma hakkı ihlallerinin nedenini ortaya koyduğu belirtildi.

Yılmazer’in beyanları

Dilekçede, Eren’e mahkûmiyet kararı veren Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi’nde görevli askeri hâkimler Erhan Ermişoğlu, Ali Müjdat Eski ve Hasan Saban ile mahkeme başkanı Cemil Çelik’in darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklandıkları anımsatılarak bu durumun yargılamanın yenilenmesi sebebi olduğu vurgulandı. Dilekçede, “FETÖ/ PDY yöneticisi olmak” suçundan tutuklu eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer’in 2010 yılında Habertürk Gazetesi Yazarı Fatih Altaylı’ya Atabeyler soruşturması ile ilgili yaptığı açıklamalarla sürecin kimler tarafından planlandığının göz önüne alınması gerektiği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon