Devlet Bahçeli: Unuttukları, ihmal ettikleri Türk milletinin asaleti ve gücüdür

Bahçeli, Yenikapı'da Demokrasi ve Şehitleri Mitingi'nde konuştu.

Yayınlanma: 07.08.2016 - 19:01
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yenikapı’da milyonların katılımıyla düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde konuşuyor. Bahçeli, 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişimiyle ilgili düzenlenen miting hakkında "Yenilgi tanımadınız, ben de varım ve buradayım dediniz. Yıkılmadan, ayaktayım diyerek Yenikapı’ya koştunuz. Yeni bir dirilişin mücadelesini verdiniz. Mutluyum, çünkü irade burada, millet burada, inanç burada" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamlarından satır başları: 

"Bu mahşeri kalabalığı, yere göğe sığmayan bu izdihamı selamlıyorum. Yurdun her köşesinde gözü kulağı burada olan kardeşlerimi bağrıma basıyorum. Heyecanınız güç veriyor. Nurlu geleceği ve zorla dayatılan geceyi aydınlatıyor. Tüm Türkiye’yi hasretle kucaklıyor, hepinize sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum. Cesaretle dik durdunuz, al bayrağımızı gururla yükselttiniz. Şehitlere yüreklice sahip çıktınız, kardeşliği inançla savundunuz. Hainlere dersini çekinmeden verdiniz, teröristlere haddini bildirdiniz. Yenilgi tanımadınız, ben de varım ve buradayım dediniz. Yıkılmadan, ayaktayım diyerek Yenikapı’ya koştunuz. Yeni bir dirilişin mücadelesini verdiniz. Mutluyum, çünkü irade burada, millet burada, inanç burada.

"15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü, 627 yıl önce Kosava’da mağlup olanların yeni bir kalkışmasıdır. 620 yıl önce Niğbolu’da ezilenlerin tekrardan başını kaldırmasıdır. 572 yıl önce Varna’da, 563 yıl önce İstanbul’da, 490 yıl önce Mohaç’ta döktükleri kanda boğulduklarını sandığımızın karşı harekatıdır.

"15 Temmuz’da TBMM’yi, emniyet ve istihbarat kuruluşlarını bombalayıp, sivil ve masum vatandaşlarımızı katledenlerle 101 yıl önce Çanakkale kıyılarına gelip üzerimize ateş saçanlar aynı karanlık yolun yolcusudur. Bunlar Müslüman Türk’ün canıyla beslenen, hayat ve varlık haklarını çiğnemekle görevlendirilen, yaratılmışların en aşağısıdır.

"Unuttukları, ihmal ettikleri Türk milletinin asaleti ve gücüdür. Tankın önüne milli vicdan dikildi, mütecavizi gidişe millet dur dedi. Cumhuriyetin şeref ve kazanımlarını sizler korudunuz. Milli sipere sizler girdiniz. Helal süt içmiş hangi vatan evladı böyle bir tablo karşısında suskun kalabilirdi. Kim milletimize geçirilmek istenen bu kefeni kader diye kabul edebilirdi.

"15 Temmuz’da felaket projelendirdiler, 15 Temmuz’da son nefesi vermemizi gözlediler. FETÖ milletimizin helali olan savaş uçaklarıyla saldırdı, helikopterler tepemizde uçuştu, bombalar kurşunlar üzerimize yağdı. 15 Mayıs 1919’da İzmir işgal edilmişti, İstanbul 16 Mart’ta işgale uğramıştı. Biliniz ki 15 Temmuz yeni bir istila denemesi, yeni bir kıyım ve yıkım hamlesiyle. Su uyur düşman uyumaz sözü bir kez daha anlam ve karşılığını buldu. Zalimler, hainler, emperyalist maşalar, bu defa asker kılığına girdiler. Milletin silahını millete çevirdiler. Alim görünümlü bir terörist beddua seanslarıyla bu emri verdi. İhanetle Türk ve Türkiye düşmanlığıyla rekor kırdı. FETÖ Türkiye’nin kalbine nişan aldı. Kendi milletine saldırttı. Milletimizin varlığından rahatsız olan ne kadar çevre FETÖ onun sırtını sıvazladı."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler