Hakkari'de binler 'iline sahip çık' dedi, Erdoğan'a ve hükümete böyle seslendi

Hakkari'nin il statüsünden çıkarılma kararını protesto eden yaklaşık 10 bin kişi yürüyüş yapıp basın açıklaması yaptı.

Yayınlanma: 08.08.2016 - 20:18
Abone Ol google-news


Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı binası önünde bir araya gelen ve alarında Hakkari Belediye Eş Başkanları Fatma Yıldız, Şaban Alkan'ın da bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi ellerindeki pankartlarla 'Hakkari ildir il kalacak', 'Hakkari uyuma iline sahip çık' sloganları atıp yürüyüşe geçti.

Cumhuriyet Caddesi üzerinden Valilik binası önüne gelen kalabalık adına Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş basın açıklamasını okudu.



GELECEĞİMİZİ KARARTACAKSINIZ

Hakkari'nin il statüsünden çıkarılmasıyla geleceğinin karartılacağını belirten Taş, "Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyoruz. Şehrimiz kadim bir şehirdir.Cumhuriyetimizden önce medeniyetlere başkentlik yapmış 80 yıldır şehir kimliğimizle yaşıyoruz. 34 yıldır bu bölgede şiddet, kan, gözyaşı ve yıkım gördük ama değerlerimize sahip çıktık. Dik durduk, ciddi travmalar yaşadık kendi kendimizi tedavi ettik. Şimdi il statüsünde yapılacak değişiklik, bizim için idam sehpasının kurulması, bir kentin idamı ve yok oluşu demektir. Bunun telafisi mümkün olmayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu uygulamadan vazgeçilmesi için talimat verin. 100 binden fazla insanımızı etkileyecek, telafisi mümkün olmayacak sonuçlar doğuracaktır. Ekonomik ve sosyal sonuçları çok ağır olacaktır. İşyerlerimiz, dükkanlarımız ve işletmelerimiz var. En önemlisi de bu şehirde manevi değerlerimiz var. Bu coğrafya bizim kültürümüzdür, yaşama sebebimizdir. Biz Hakkari halkı olarak refarandum istiyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler