Ceylanpınar’a araştırma istendi

Gazetemiz yazarı Ayşe Yıldırım, 3 Ağustos’ta “Çözüm sürecini FETÖ mü bitirdi?” başlıklı köşe yazısında, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde geçen yıl 22 Temmuz’de 2 polisin evlerinde başlarından vurularak öldürüldüğü ve çözüm sürecinin bitmesine neden olan suikastın karanlık noktalarını yazdı.

Yayınlanma: 09.08.2016 - 06:10
Abone Ol google-news

Çözüm sürecini FETÖ mü bitirdi

Tutuklananların GBT taraması için emniyete çağrıldığını ve emniyette bulunurken gelen ihbar telefonuyla 2 polisin öldürüldüğü suikastla suçlanarak tutuklandıklarını, HTS kayıtlarının imha edildiğini, tutuklama kararı veren hâkim Nurettin Bulut’un FETÖ soruşturma kapsamında tutuklandığını, ihbarları yapan T.B.’nin kardeşi Ramazan B’nin FETÖ soruşturması kapsamında Şanlıurfa’da tutuklandığını, diğer kardeşi Mithat B. ise “FETÖ Şanlıurfa koordinatörü” olarak arandığını soruşturmayı yürüten genç savcının da fezleke yazılacağı sıralarda terfi ederek Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Müdürlüğü’ne hâkim olarak atandığını duyurdu. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, konuşla ilgili verdiği önergede Meclis Araştırması istedi. Baluken, 20 Temmuz’da 33 gencin yaşamını yitirdiği Suruç katliamının hemen ardından Ceylanpınar’da 22 Temmuz’da 2 polisin evlerinde ölü bulunduğunu anımsatarak, bu olaydan sonra çatışmaların büyük bir hız kazandığını, artan çatışmalarla bugüne kadar binlerce insanın öldüğünü ve toplumsal belleği yüzlerce yıl etkileyecek dramların yaşandığını belirtti. Tüm yaşananlara gerekçe gösterilen Ceylanpınar’da 2 polisin öldürülmesiyle ilgili idari, adli ve siyasi bir araştırma yapılmadığına dikkat çeken Baluken, bunu AKP hükümetinin siciline yazılan bir şüphe olarak değerlendirdi.

Yargı makamları tarafından yürütülen adli süreçte ise olayla ilgisi olmayan yurttaşların suçlanarak cezaevine konduğunu, delillerin bizzat yargı mensupları tarafından karartıldığını belirten Baluken, önergesinde şu ifadeleri kullandı; “Türkiye siyasi tarihi açısından baktığımızda kendi tikelliğinde bir adli dava olmaktan ötesine geçen ve siyasetin seyrini değiştiren, değiştirmesi ile birlikte de binlerce yurttaşımızın yaşamını yitirmesine sebep olan Ceylanpınar’da iki polis memurunun yaşamını yitirmesi ile sonuçlanan söz konusu olayın TBMM iradesinde araştırılması için bir Meclis Araştırması açılmasını talep ediyoruz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler