Demirtaş'tan Davutoğlu'na videolu gönderme: O zaman dans

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, başbakanlığı döneminde "Fırat'ın batısı Türkiye'nin kırmızı çizgisidir" diyen Davutoğlu'na epririli bir hatırlatma yaptı.

Yayınlanma: 12.08.2016 - 18:10
Abone Ol google-news
<video:583945>

YPG'nin öncülüğünü yaptığı Arap, Türkmen ve Kürt savaşçılar, Suriye'nin Rojava bölgesinde bulunan Menbiç kentinin tamamını IŞİD'in elinden alındı. Ele geçirilen Membiç kenti Türkiye'nin 'kırmızı çizgisi' olan Fırat'ın batısında bulunuyor. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, başbakanlığı döneminde yaptığı bir açıklamada PYD'nin Fırat'ın batısına geçmesi durumunda müdahale edileceğini bildirmiş, bu bölgeyi 'kırmızı çizgi' olarak belirtmişti.

DEMİRTAŞ'TAN HATIRLATMA

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Membiç'in kurtarılması haberi üzerine Twitter'dan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na önceki açıklamalarını hatırlattı. Demirtaş, Anadolu Ajansı'nın haberini Twitter üzerinden Davutoğlu'na sorarak "Doğru mu bu hocam" dedi.

Davutoğlu'na yönelttiği sorunun ardından bir paylaşımda daha bulunan Demirtaş bir video eklentisiyle birlikte "Hay Allah doğruymuş! ozaman dans" dedi.

İşte Demirtaş'ın tweet'i:


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler