OHAL'de iki yeni kararname: Genelkurmay'a 'Erdoğan' ayarı, yüzlerce ihraç

Emniyet, TSK ve BTK'dan binlerce kişi ihraç edildi. Kararnameyle Genelkurmay Başkanı'nın atamasını Cumhurbaşkanı yapacak. 2010 KPSS'de soru çalanların atamaları iptal edilecek.

Yayınlanma: 17.08.2016 - 07:26
Abone Ol google-news



Olağanüstü Hal Dönemi'nde (OHAL) çıkarılan iki yeni kararneme, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnamelere göre, Emniyet, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) gibi kamu kuruluşlarından binlerce kişi ihraç edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden ihraç edilenlerin sayısı 2360. TSK'dan atılan personel sayısı 112, BTK'dan ihraç edilen çalışanlar ise 196.

OHAL kapsamında çıkarılan 671 Sayılı KHK'yla herhangi bir nedenle TSK'dan ayrılan veya ilişiği kesilen pilot subaylar, gerekli şartları sağlamaları durumunda TSK'da görevlendirilebilecek.

Buna göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 24, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'da 6 subay ordudan atıldı.

Bundan böyle Genelkurmay Başkanı'nın atamasını Cumhurbaşkanı yapacak.

Daha önce çıkarılan bir kanun hükmünde kararname ile GATA'ya bağlı yükseköğretim kurumları ve hastanelerle, TSK rehabilitasyon merkezi sağlık bakanlığı ve sağlık bilimleri üniversitesine devredilmişti. Resmi gazetenin (bugünkü) sayısında yayımlanan bakanlar kurulu kararıyla da devir işlemlerine ilişkin detaylar netleştirildi.

+ Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne bağlı yükseköğretim birimleri tüm borç ve alacakları, taşınır- taşınmaz malları ve taşıtlarıyla birlikte Sağlık Birimleri Üniversitesi'ne devredildi.

+ GATA Tıp Fakültesi, Hemşirelik Tıp Fakültesi, hemşirelik yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Astsubay Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde öğretim elemanı olarak çalışan personelle, diğer Devlet Memurları Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ndeki uygun kadrolara yerleştirilecek.

+ Devredilen üniversitelerin lisansüstü öğrencileri eğitime Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde devam edecek.

2010 KPSS'de soru çalanların atamaları iptal edilecek.

Kararnameye göre, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) kapatıldı.

KPSS ŞARTI KALDIRILDI

Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. KHK'ya göre, özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere, en az lise veya dengi okul mezunlarından askerlik hizmetini tamamlamış olanlar, KPSS şartı aranmaksızın, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarıyla polis meslek eğitim merkezlerine alınabilecek. Bu kişilerin, 28 yaşından gün almamış ve terhis tarihinden itibaren 36 aydan fazla süre geçmemiş olması gerekecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler