Yasa değişti, durumları belli oldu: Çakıcı'ya tahliye, Seki'yi kapsamadı

"Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'a eklenen geçici maddeyle 38 bin mahkuma tahliye yolu açıldı. Şarkıcı Deniz Seki'nin değiştirilen denetimli serbestlik yasasından yararlanamadığı fakat Alaattin Çakıcı'nın tahliye edileceği belirtildi. Yayınlanan kararname ile birlikte cezaevlerinden tahliyeler başlıyor.

Yayınlanma: 17.08.2016 - 10:20
Abone Ol google-news

Karar ile birlikte, şu anda yaklaşık 180 bin hükümlü ve tutuklunun bulunduğu cezaevlerindeki mahkumların 5’te biri tahliye edilecek. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından infaz yasasının değiştirilmesi için geride bıraktığımız günlerde hazırlıklara başlanmıştı. Tahliye haberleri ilk yapıldığında, halen Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevin’nde bulunan Deniz Seki içinde erken tahliye umudu doğmuş hatta Seki’nin avukatı Naim Karakaya, konuyla ilgili olarak, "Henüz bir şey söylemek için erken ama söz konusu yasa yürürlüğe girerse Deniz Hanım’ın dışarı çıkma ihtimali doğar" demişti.

Ancak Deniz Seki'nin değişen kararnameden yararlanamadığı anlaşıldı. Bakan Bozdağ, düzenlemenin kapsam dışında kalan maddeleri arasında, ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde imal veya ticareti yapan kişileri de ekleyince’ Deniz Seki’ye erken tahliye yolu kapanmış oldu. Deniz Seki’nin avukatı Naim Karakaya sosyal medya hesabından paylaştıklarıyla duruma açıklık getirdi.

ÇAKICI'YA TAHLİYE

Bolu'da F Tipi Cezaevi'nde yatmakta olan Alaattin Çakıcı'nın Bakanlar Kurulu tarafından yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname kapsamında tahliye olabilmesi için avukatı Can Sevinç, gerekli belgeleri Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Bakanlar Kurulu kararı tarafından mahkumların erken tahliye olmasını öngören Kanun Hükmünde Kararname'nin yayınlanmasının ardından avukat Can Sevinç, geçen ay Bolu'ya nakledilen Alaattin Çakıcı'nın tahliye olabilmesi için hazırladığı belgeleri Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim etti. Sabah saatlerinde F Tipi Cezaevi'ne gelen Sevinç bir süre Çakıcı ile görüştü. Çakıcı'nın akrabaları ve dostlarının da çeşitli illerden Bolu'ya doğru yola çıktığı öğrenildi.
Müvekkili olan Çakıcı'nın belgelerini savcılığa sunduklarını belirten Sevinç, "Alaattin Çakıcı'nın tahliye olmasına hiç bir engel yok. Şu an görüşmelerimiz sürüyor. Dosyaların cezaevine gelmesini bekliyoruz" dedi.

Cezaevlerinden 38 bin kişi tahliye edilecek... Kimler tahliye olacak?

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler