Gözaltına alınan Özgür Gündem çalışanı hastaneye kaldırıldı!

2 hafta önce ameliyat olan Bayram Balcı, dün darp edilerek gözaltına alınmıştı.İMC TV yayınına bağlanan Özgür Gündem'in avukatı müvekillerle görüştürülmediklerini ve hastalara ilaç verilmediğini söyledi.

Yayınlanma: 17.08.2016 - 18:54
Abone Ol google-news



Özgür Gündem’in dün gözaltına alınan editörlerinden Bayram Balcı’nın hastaneye sevk edildiği öğrenildi.

2 hafta önce sağlık sorunlarından ötürü ciddi bir ameliyat geçirdiği öğrenilen Balcı’yı darp edilerek gözaltına almıştı.

Özgür Gündem'in avukatı: TEM'deki müvekkillerimizle görüştürmüyorlar

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Eş Başkanı Sinan Zincir, tüm binanın kapatılmasının hukuksuz olduğunu söyledi. 

Zincir, İMC TV’de katıldığı canlı yayında, Zana Kaya, İnan Kızılkaya ve yazar Aslı Erdoğan’ın avukatlarıyla görüştürülmediğini ayrıca gazetenin 3 çalışanına ilaçlarının verilmediğini söyledi. Zincir yayında, gözaltına alınanlarda 20’sinin ifadesinin alınma işlemlerinin tamamlandığı ancak savcılığa sevk edilmediklerini belirterek, “Polisler tutanakta baskın sırasında yaralandıklarını söylemişler. Bir de arkadaşlar onun için ifade verecekler” diye konuştu. Zincir, Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldükleri halde kendilerine bilgi verilmediğini belirterek, “Orada tutulduklarını bildiğimiz halde bize ‘burada öyle bir gözaltı yok’ diyorlar. Müvekkillerimizle görüşmemize izin vermiyorlar” diye konuştu.

Zincir, OHAL’deki gözaltılarda avukatların 5 günden önce Emniyet’e giriş dahi yapamadığını ve o yüzden bir bilgi almakta sorun yaşadıklarını söyledi. Zincir, gözaltındaki 22 kişinin keyfi bir şekilde tutulduğunu; 3 gazetecinin ise TEM’de olduğunu ve onlarla hiçbir irtibat kuramadıklarını ifade etti.

 



Dünden bu yana ilaçlarını alamadığı öğrenilen Balcı'nın hastaneye kaldırıldırıldığı bildirildi.

Balcı’nın yanı sıra gözaltında bulunan Özgür Gündem çalışanlarından M.Ender Öndeş ve Fırat Yeşilçınar’ın da ilaçlarını kullanamadığı için sağlık sorunları yaşadığı öğrenildi.

(Kaynak: T24)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler