Topbaş'tan sonra Davutoğlu'na uzanıyor

'FETÖ soruşturması' çerçevesinde iş dünyasının tanınmış isimlerinin ev ve işyerlerine operasyon yapılmaya devam ediyor... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Aydınlı Grup’un başındaki Ömer Faruk Kavurmacı'nın dün gözaltına alınmasının ardından bugün de Eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dışişleri bakanlığı döneminde özel kalem müdürlüğünü yapan eski büyükelçi Gürcan Balık gözaltına alındı.

Yayınlanma: 19.08.2016 - 08:30
Abone Ol google-news


Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı döneminde özel kalem müdürlüğünü yapan, 2010-2012 yılları arasında da özel müşavirliğini yapan eski büyükelçi Gürcan Balık gözaltına alındı.

ABDULLAH GÜL'E DANIŞMANLIK YAPTI 

Balık, bir dönem 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de danışmanlık yapmıştı. 2013’ün Ağustos ayında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e danışman olan Balık daha önce uzun süre Davutoğlu’nun yanındaydı. Hem Dışişleri’nde özel kalem müdürlüğünü yapmış, 2010-2012 yılları arasında özel müşaviri olarak da çalışmıştı.

Hürriyet'te yar alan habere göre 2013'te New York'ta Birleşmiş Milletler Zirvesi'ne katılan dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Fetullah Gülen'i ziyaret etmesinden bir hafta sonra haberi olmuştu. Kendisine ziyareti haber veren kişinin Dış Politika danışmanı Gürcan Balık olduğu belirtilmişti.

'FETÖ' darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında iki eski büyükelçi Tuncay Babalı ve Ali Fındık da dün gözaltına alınmıştı.

Kurtulmuş "Suriye'de hata yaptık" dedi, Balık gözaltına alındı

Bugün Hürriyet'ten Murat Yetkin'e konuşan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un "Her şey Suriye'deki yanlış politikayla başladı" sözlerinin ardından Davutoğlu'nun özel kalemi büyükelçinin gözaltına alınması dikkat çekti.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklamasında, Türkiye’nin bugün başına gelen ‘birçok şeyin’ Suriye’deki durum ve ‘Suriye politikasının bir sonucu’ olduğunu söyleyerek “Ben bunu yıllardır söylüyorum. Keşke zamanında geçerli bir barış perspektifi geliştirilebilseydi. Yakında inşallah dışarıdan zorlamayla değil, Suriye halkının kabul edebileceği bir çözüm bulunacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

‘Büyük’lere operasyon... Topbaş’a uzanıyor

 

ÇOK SAYIDA ADRESE OPERASYON

İstanbul'da darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, cemaatin mali yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan isimlerden biri de ünlü iş adamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu. Mustafa Çıkrıkçıoğlu, aynı zamanda Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili. Çelik İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak da görev yapan Çıkrıkçıoğlu'nun sahibi olduğu şirket, sektörün önde gelen firmalarından biri. Metalsac AŞ. 40 yılı aşkın bir süreden beri faaliyet gösteriyor. Kayserili iş adamı Çıkrıkçıoğlu'nun adını taşıyan bir meslek yüksekokulu Erciyes Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteriyor. 

BDDK'de operasyon: 29 gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ / PDY yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında, BDDK'de (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) görevli 29 yeminli murakıp gözaltına alındı.

İstanbul'da cezaevlerinde 33 gözaltı

İstanbul'da darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Anadolu yakasında bulunan 43 cezaevi personeli hakkında gözaltı kararı verildi. 33 cezaevi personeli kelepçelenerek gözaltına alındı.

Adli Tıp'ta 38 tutuklama

İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklamaya sevk edilen 50 uzman doktor ve asistandan 38’i tutuklandı. Adli Tıp Kurumu’na yönelik soruşturma kapsamında bugüne kadar tutuklananların sayısı 47’ye yükselmiş oldu.

İstanbul ve Selçuk Üniversitelerinde çok sayıda öğretim görevlisi gözaltında

İstanbul Üniversitesi'nde 62 öğretim üyesi hakkında gözaltı kararı verildi. Konya Selçuk Üniversitesi'nde ise aralarında Selçuk Üniversitesi'nin eski rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in de bulunduğu 84 akademisyen hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Operasyonda şu ana kadar 29 kişi gözaltına alındı

Başsavcılık'tan gözaltılarla ilgili açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, cezaevleri personellerine yönelik yürütülen soruşturmada, Silivri Cezaevi'nde görevli 19, Maltepe Cezaevi'nde 43 olmak üzere 62 infaz koruma memuru hakkında gözaltı kararı çıkardı.

Eskişehir'de 805 kamu personeli açığa alındı 

Eskişehir'de darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 30 kamu personelinin görevine son verildiği, 805 kamu personelinin de görevden uzaklaştırıldığı açıklandı.

Amasya Üniversitesi'nde 14 tutuklama

Amasya Üniversitesi’nde Gülen cemaatine yönelik soruşturmada gözaltına alınan 26 akademik ve idari personelden 14’ü tutuklandı.

Ağrı'da 365 kişi açığa alındı, 264 kişi tutuklandı

Ağrı'da 'FETÖ' operasyonu kapsamında 365 kişi görevden uzaklaştırıldı, 264 kişi tutuklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler