İstanbul ve Selçuk Üniversitelerinde operasyon: Çok sayıda öğretim görevlisi gözaltında

İstanbul ve Selçuk Üniversitesi'nde Gülen cemaatine yönelik operasyon düzenlendi. İstanbul Üniversitesi'nde 62 öğretim üyesi, Selçuk Üniversitesi'nde ise aralarında Selçuk Üniversitesi'nin eski rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in de bulunduğu 84 akademisyen hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Yayınlanma: 19.08.2016 - 10:49
Abone Ol google-news

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Üniversitesi'nde 62 öğretim üyesi hakkında çıkartılan gözaltı kararının ardından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, üniversiteye giderek şüphelilerin odalarında arama yaptı. Polis ekipleri, şüphelilerin bilgisayarlarının yedeklerini alma işlemleri ise hala devam ediyor.

Operasyon kapsamında 44 öğretim görevlisi gözaltına alınırken, 18 öğretim görevlisinin aranmasına devam ediliyor. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi'nde bulunan Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Şüpheliler arasında profesörlerin de bulunduğu öğrenildi.

20 Temmuz'da İstanbul Üniversitesi'nde 95 öğretim üyesi görevden uzaklaştırılmış, 25 Temmuz'da da 31 öğretim üyesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınmıştı.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ESKİ REKTÖRÜ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişiminin ardından Gülen cemaatine yönelik soruşturma başlattı. Bugüne kadar kamu kurumunda çalışan 2 bin 828 kişi açığa alındı, aralarında polis, asker, hakim ve savcılarında bulunduğu 464 kişide tutuklandı. Soruşturma kapsamında bugün de Konya merkezli 17 ilde akademisyenlere yönelik operasyon başlatıldı. Aralarında Selçuk Üniversitesi'nde 2011-2015 yılları arasında rektörlük yapan Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in de bulunduğu 84 akademisyen hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 

Operasyonda şu ana kadar 29 kişi gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı çıkartılan akademisyenlerin büyük bir bölümünün Selçuk Üniversitesi'nde görev yaptığı, ancak Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde de görev yapan akademisyenlerin olduğu belirtildi. Daha önce Selçuk Üniversitesi rektörlüğü tarafından açığa alınan, açığa alındıktan sonrada emeklilik dilekçesini veren ve hakkında yakalama kararı bulunan eski rektör Hakkı Gökbel'in yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.
  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler