'Bir darbe kadar önemlidir bir çocuğa tecavüz edilmesi'

CHP'li Mehmet Bekaroğlu, Çocuk İstismarını Araştırma Komisyonunun önemsenmediğini, ve komisyon çalışmalarının sona erdiğini belirterek " Bir darbe girişimi kadar, demokrasiye tecavüz edilmesi kadar önemlidir bir çocuğa tecavüz edilmesi. Ama önemsemedi bu arkadaşlar" dedi.

Yayınlanma: 19.08.2016 - 14:48
Abone Ol google-news

CHP'li Mehmet Bekaroğlu, Çocuk İstismarını Araştırma Komisyonunun önemsenmediğini, ve komisyon çalışmalarının sona erdiğini belirterek

CHP'li Mehmet Bekaroğlu, Çocuk İstismarını Araştırma Komisyonunun önemsenmediğini, ve komisyon çalışmalarının sona erdiğini belirterek " Bir darbe girişimi kadar, demokrasiye tecavüz edilmesi kadar önemlidir bir çocuğa tecavüz edilmesi. Ama önemsemedi bu arkadaşlar." dedi.
Çocuk İstismarını Araştırma Komisyonu üyesi CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Nisan'da çalışmalarına başlayan komisyonda sona yaklaşıldığını bildirdi. Mehmet Bekaroğlu, komisyonun çocuk istismarını yeterince araştırmadığını savunarak ?AKP'li komisyon üyeleri bu araştırma komisyonu çalışmalarını savsakladılar. Raporda dünya kadar teorik bilgiler var. Ama bu bilgiler komisyonun keşfettiği bilgiler değil zaten dünyada mevcut olan veriler. tüm dünyada var bu bilgiler. Bir darbe girişimi kadar, demokrasiye tecavüz edilmesi kadar önemlidir bir çocuğa tecavüz edilmesi. Ama önemsemedi bu arkadaşlar. Ve TBMM birçok konuyu savsakladığı gibi bunu da savsakladı. Toplantı yapıp uzmanları dinlemekle geçti komisyon çalışmalı. Geldiğimiz yerde bir kitap olacak elimizde hepsi o kadar? diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NUN DANIŞMANININ AÇIĞA ALINDIĞINI KÜRSÜDE ÖĞRENDİ
Mehmet Bekaroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal KIlıçdaroğlu'nun danışmasını Fatih Gürsul'un açığa ve Kadir Topbaş'ın damadının gözaltına alınmasına ilişkin bir soruya şöyle dedi: : "Bende şaşırdım şimdi yeni duydum. Bu işler suç ve ceza filan şahsi şeyler bunlar. Topbaş ve Kılıçdaroğlu ile ilgili bir hadise değil. Fakat AKP ile cemaat ilişkileri cemaatin diğer herhangi bir parti veya kuruluşlara girmesi temasının tespit edilmesi aynı şeyler değil. Baştan beri hükumet yanlısı medya, gazetede cemaatin CHP'de bulunduğuna dair haberler yapıyor. BU haberlerin sebebi 'ne yapalım bunlar her tarafa sızıyor hava gibi bunlar. Her yere sızıyor. Bize de sızmış' diyorlar. Bunu demekle AKP ile cemaat ilişkileri bu şekilde aydınlanmaz. AKP ve cemaat tırnak içinde söylüyorum suç ortaklığı yapmışlar, eylem ve söylem birliği yapmışlar. Olabilir CHP'de de yani bilemeyiz. Bir başkan, bir birisi olabilir her yerde olabilir."
Nursima KESKİN/ ANKARA,(DHA)
Son Dakika Haberleri

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon