Biz o sesi sahipleniyoruz

Aslı Erdoğan’ın tutuklanması üzerine 149 aydın, “Biz o sesi sahipleniyoruz” başlıklı bir bildiri yayımladı. Bu arada Noam Chomsky de Erdoğan’ın tutuklanması için “kaygı verici durumun devamı” dedi.

Yayınlanma: 20.08.2016 - 21:53
Abone Ol google-news

Özgür Gündem’in yayın danışma kurulu üyesi, yazar Aslı Erdoğan’ın PKK propagandası yaptığı ve halkı kışkırttığı iddiasıyla tutuklanmasına yönelik tepkiler büyüyor. Aralarında Murat Belge, Meltem Gürle, Murathan Mungan, Buket Uzuner, Oya Baydar, Seray Şahiner, Ayfer Tunç, Elif Şafak, Aydın Engin, Can Dündar, Cevat Çapan, Mine Soysal, Ümit Kıvanç, Ömer Laçiner, Ercan Kesal’ın da bulunduğu 149 yazar, Aslı Erdoğan’a destek metni yayınladı. “Özgür düşünce susturulamaz! Aslı Erdoğan yalnız değildir!” başlıklı metinde, “Biz o sesi sahipleniyoruz” denildi.

 

‘Biz o sesi sahipleniyoruz’

Yazarların imzaladığı metinde şu ifadeler yer aldı: “Bir darbe teşebbüsünden kurtulan Türkiye şimdi sonu gelmeyen bir baskı rejiminin içine sürükleniyor. Gazeteciler, akademisyenler ve yazarlar işten atılıyor, tutuklanıyor, işkenceye maruz kalıyor. Son hedeflerden biri de yazar Aslı Erdoğan oldu. Onun sesini susturmayı amaçlayan baskı, özgür düşünceye yönelmiş demektir. Biz o sesi sahipleniyoruz. Tercih yapması gerekenler, yazarlar değil yöneticilerdir. Baskı ve zulümle mi yaşam sürecekler, yoksa demokrasi ve kardeşliği mi seçecekler? Bizler demokrasiden, kardeşlikten ve barıştan yana durmaya, olmamız gerektiği gibi özgür düşüncemizi söyleyip yazmaya devam edeceğiz.”

 

Chomsky’den de destek

Prof. Noam Chomsky de Aslı Erdoğan’ın tutuklanmasını eleştirdi. Chomsky, Erdoğan’ın tutuklanmasının ardından, “Son haftalarda Türkiye’de yaşanan birçok tehlikeli, kaygı verici durumun devamı” diyerek tepki gösterdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler