Kaçıştan katliama

Gaziantep’te yaşamını yitiren insanlardan geriye acı hikâyeler kaldı

Yayınlanma: 23.08.2016 - 06:12
Abone Ol google-news

Gaziantep’in merkez Şahinbey ilçesinde 54 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın ardından acı dinmiyor. Beybahçe mahallesinde saldırının yaşandığı düğün evinin çevresinde kurulmuş taziye öbeklerinde, ölenler için dualar okunuyor. Kimi evlerin önünde ise kara elbiseler yiyen kadınlar, ağıtlar yakıyor. 90’larda güneydoğuda çatışmalardan ölümden kaçan Gaziantep’te katliamda yaşamını yitiren insanlardan geriye acı hikâyeler kaldı.

BİRİ ÖLDÜ BİRİ KAYIP

Veysel ve Eşref Kalay kardeşler, 1990 yıllarda bombalanan Şırnak’ın merkeze bağlı Güneyçam köyünden kaçıp, Gaziantep’e yerleşmiş. Önceki gece patlayan bomba Veysel’in 15 yaşındaki oğlu Murat Kalay’ı hayattan koparmış. Kardeşlerden Eşref’in 12 yaşındaki oğlu ise kayıp ya da henüz kimliği belirlenemeyen cenazelerden biri. Diğer oğlu 11 yaşındaki Selçuk ise ağır yaralı olarak hastanede tedavi ediliyor.

YAŞAMAK İÇİN GELDİK

Saldırıda yaşamını yitiren Suriyeli 9 yaşındaki Fatma Abdullah’ın babası Ahmet Abdullah, 3 çocuğu olduğunu ve 3 sene önce Suriye’nin Halep kentinde savaştan dolayı Gaziantep’e geldiklerini söylüyor. Sadece yaşamak için Suriye’den kaçıp geldiklerini dile getiren Abdullah “Çocuğumuzu Gaziantep’te defnettik. Şimdi çok üzgünüz. ‘Fatmam olmadan ben ne yaparım?’ diye kara kara düşünüyorum. Yıkılmışız resmen. Şimdi diğer 2 çocuğum korkudan evden çıkamıyorlar” diye konuşuyor.

CENAZE TOPLUYORUM

Kına geceleri kana bulanan, en mutlu günlerinde hayat boyu unutamayacakları bir acı yaşayan Besna Akdoğan ile damat Nurettin Akdoğan ise gazetecilerle görüşmek istemiyor. Yakınları genç çiftin yaşananlardan kendilerini sorumlu tuttuklarını belirterek, büyük acı yaşadıklarını anlatıyor. Gelinin babası Ziya Akdoğan ise gözyaşları içinde “Ne konuşabilirim ki kardeşim, ben hâlâ ancak cenaze topluyorum” diyebiliyor.

SAÇLARIMI TARAR MISIN?

Saldırıda 12 yaşındaki kızı Nergis Özcan’ın kaybeden Zümeyra Özcan ise “Kına gecesi kızım yanıma gelerek, ‘Anne düğüne gideceğim. Saçlarımı tarar mısın?’ dedi. Kızımın saçlarını güzelce tarayıp düğüne hazırladım. Meğerse kızım ölüme gidiyormuş” diyor. Saldırıda 4 çocuğunu birden kaybeden Emine Ayhan ise güçlükle şunları söylüyor: “Eşimle beraber kınaya gitmiştik. Her şey güzel gidiyordu. Gençler düğün biterken son bir şarkı daha istediler. O son şarkı daha bitmeden bomba patladı. Çocuklarımı kaybettim.”

ANNEMİ ÖZLEDİM

Gaziantep’teki canlı bombalı saldırıda yaralananlar arasında Ayhan ailesinin 5 çocuğu da bulunuyor. Zeynep Ayhan, 5 çocuğunu bulundukları ayrı hastanelerde birer birer ziyaret edip ilgileniyor. Ailenin en küçüğü 4 yaşındaki Semanur Ayhan. Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde tedavi görüyor. Düğünde arkadaşlarıyla oyun oynadığı sırada bombaya yakalandığını dile getiren küçük kız şunları anlatıyor: “Çok ağladım. Anne diye bağırdım. Annem yanıma ağlayarak geldi ve beni kucağına alarak hastaneye getirdiler. Ayağım çok ağrıyor. Diğer kardeşlerim yaralı olduğu için annem onlara da sürekli gidip bakıyor ama en çok yanımda kalmasını istiyorum” diyor.

Polis bombacıyı getiren aracın peşinde


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler