Sosyalist doktor 6 gündür tutuklu

14 Ağustos’ta Mardin’in Midyat ilçesinde “çeşitli ihbarlar” üzerine, aralarında eğitim ve sağlık emekçilerinin de bulunduğu 30 kişi hakkında FETÖ/ PDY kapsamında soruşturma başlatıldı.

Yayınlanma: 23.08.2016 - 07:36
Abone Ol google-news

Midyat Devlet Hastanesi’nde görevli Psikiyatrist Dr. Aykut Çobadak da soruşturma kapsamında gözaltına alındı, önce adli kontrolle serbest bırakıldı. Serbest bırakıldığı gün savcılığın itirazı üzerine tutuklanarak Midyat Cezaevi’ne konuldu. 2010’da Tekel Direnişi’ne de destek veren, sol ve sosyalist kimliğiyle tanınan Dr. Çobadak’ın “FETÖ-PDY” soruşturması kapsamında tutuklanmasına ilişkin açıklama yapan avukat Serdar Canpolat, “Müvekkilimin evinde bin 500 kitap içerisinde yalnızca Abdullah Öcalan’ın ‘Savunmalarım’ adlı kitap bulunuyor. Bu tek kitap nedeniyle örgüt propagandası iddiasıyla tutuklandı. Müvekkilimin evinde Nutuk da var, Ziya Gökalp’ın kitabı da. Kitapların hepsi mesleğiyle ilgili satın aldığı, değerlendirdiği, analiz yaptığı kitaplar. Söz konusu kitap yasaklı kitaplar arasında da değil” diye konuştu.

“Tam bir hukuk garabeti var” diyen Canpolat, “Cumhuriyet Başsavcılığı’nın basına verdiği demeçte FETÖ operasyonu olarak geçiyor ama ifade ve sorguda bununla ilgili bir soru sorulmuyor. Müvekkilimin herhangi bir terör örgütü ile bağlantısı yok. Umarım bu yanlıştan dönülür” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler