CHP Üsküdar'da seçimin iptalini istedi

CHP, Üsküdar'da seçimin iptalini istedi. CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı İhsan Özkes, YSK'ya Üsküdar'daki seçimlerin iptal edilerek yeniden yapılması, bunun gerçekleşmemesi halinde de oyların yeniden sayılması için başvuruda bulundu.

Yayınlanma: 09.04.2014 - 13:16
Abone Ol google-news

CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı İhsan Özkes, Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) Üsküdar'daki seçimin iptalini istedi. Başvuru sonrasında açıklamalarda bulunan Özkes, Üsküdar'da tam bir kanunsuzluk olduğunu, hukukun katliamı yaşandığını savundu. Üsküdar'da seçimlerde yolsuzluk, hile, entrika ve her türlü şaibenin karıştırıldığını öne süren Özkes, Ümraniye Belediye Meclis Üyelerine ait pusulaların Üsküdar sandıklarında çıktığını ifade etti. Kendisinin görüştüğü yetkilinin Ümraniye'ye ait oy pusulalarının sahte olmadığını söylediğini anlatan Özkes, "Ümraniye Belediye Meclis Üyelerine ait oy pusulaları Üsküdar sandıklarında ne arıyordu? Bizim kazanacağımızı biliyorlardı ancak kazanmamız halinde bu seçimi iptal ettirmek için yapılan bir provokasyon yapıldı. Bize kurulan bu tuzağa, bizim için kazılan bu kuyuya biz onları düşürebilecek miyiz bilemiyorum" dedi. Üsküdar'da iki farklı uygulama yapıldığını bazı sandıklarında muhtar oylarının belediye pusulaları ile aynı zarfta çıkmasının geçerli kabul edildiğini, bazı sandıklarda ise geçersiz olduğunu anlatan Özkes, geçersiz sayılan oyların genellikle CHP'li seçmenlerin olduğu sandıklar olduğunu belirtti.

OY TORBALARI MÜHÜRSÜZ GELDİ 16 BİN 500 GEÇERSİZ OY VAR

Üsküdar'da seçim sırasında iki okulda bomba ihbarı yapıldığını, ihbarın yapıldığı okulların 15'er dakika boşaltıldığını ve evrakların korumasız kaldığını, bu okullardan birinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oy kullandığı okul, diğerinin ise Barbaros Mahallesi'ndeki okul olduğunu ifade eden Özkes, sonuç tutanaklarının tahribatlarla dolu olduğunu belirtti. Partilerin aldığı oylar üzerinde oynamaların olduğunu savunan Özkes, sandıklardan seçmen sayısından fazla zarf çıktığını, oy torbalarının ilçe seçim kurullarına mühürsüz geldiğini, 16 bin 500 geçersiz oy olduğunu belirtti.

Özkes, "Bugün geçersiz oy partisi Üsküdar'da 4. parti oldu. Üsküdar'da bir ilçe seçim kurulunda 90 sandıkta 659 oyumuz çıktı. Bin 289 sandığımız sayılsa kaç oyumuz çıkardı? Üsküdar'ın ne pahasına olursa olsun CHP, İhsan Özkes'e vermemek için gayri meşru her yol denendi. Çünkü Üsküdar Başbakanın karargahı AKP'nin kalesi. Biz onların kimyasını bozduk. Biz onların rüyalarına girdik yüreklerine ağızlarına getirdik. Biz sandıkta seçimi kazandık ama masada kaybetmek istemiyoruz. Bugün Üsküdar'da seçimin iptal edilmesi gerekir, iptal edilmezse oyların yeniden sayılması gerekir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler