Şırnak, Hakkari ve Van'da saldırı: 2 şehit, 4 yaralı

Şırnak Uludere'de askeri aracın geçişi sırasında PKK'nin tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit oldu. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. Şemdinli'deki saldırıda 3 asker yaralandı. Van'ın Çatak ilçesindeki jandarma karakoluna da PKK'lilerce ateş açıldı. Saldırıda bir asker yaralandı.

Yayınlanma: 23.08.2016 - 13:09
Abone Ol google-news
Şırnak Uludere'de askeri aracın geçişi sırasında PKK'nin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit oldu.

HAKKARİ'DE 3 ASKER YARALANDI

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 3 asker yaralandı.

Alınan bilgilere göre, Şemdinli ilçesine bağlı Yeşilova Karakolu yakınlarında askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi.

PKK’lilerin daha önceden yola yerleştirdikleri el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 asker yaralandı. Yaralı askerler hastaneye kaldırılırken, bölgede operasyon başlatıldı.

ÇUKURCA'DA TACİZ ATEŞİ

Öte yandan, Çukurca ilçesinde sabah saat 10.00’da 49 nolu sınır taşı bölgesinde askeri üs bölgesine PKK’lilerce taciz ateşi açıldı. Askerin karşılık vermesi üzerine bir süre devam eden çatışmanın ardından PKK üyeleri bölgeden kaçarak uzaklaştı.

VAN'DA SALDIRI: 1 ASKER YARALI

VAN'ın Çatak İlçesi Yukarı Narlıca Mahallesi'nde bulunan jandarma karokoluna PKK'liler, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıdan sonra çıkan çatışmada bir asker yaralandı.

Dün saat 22.15 sıralarında ilçe merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Yukar Narlıca Jandarma Karakolu'na PKK'liler saldırı düzenledi. Uzun namlulu silah ve roketatarlarla yapılan saldırıya nebetteki askerler anında karşılık verdi.

Yaklaşık 2 saat süren çatışmada bir asker yaralanırken, PKK'liler geçenin karanlığından yararlanarak kaçtı. Van'da tedavi altına alınan askerin sağlık durumunun iyi olduğu, kaçan PKK'lilerin yakalanması için de bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

KARAYOLUNA PATLAYICI

Bölgede operasyonlar sürerken, sabah saatlerinde ise Van kent merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Van-Çatak-Bahçesaray yol ayrımında PKK'liler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcı tespit edildi.

Güvenlik güçleri karayolunu trafiğe kapattıktan sonra el yapımı patlatıcıyı kontrollu şekilde inflak ettirererek imha etti. Patlamanın ardından ise karayolunda hasar meydana geldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler