ASELSAN mühendisinin intiharı karşılıksız aşk çıktı

Geçen yıl intihar eden ASELSAN mühendisi Erdem Uğur’un ölümünün üzerindeki sır perdesi ortadan kalktı.

Yayınlanma: 23.08.2016 - 21:06
Abone Ol google-news

Geçen yıl intihar eden Aselsan mühendisi Erdem Uğur’un ölümünün üzerindeki sır perdesi ortadan kalktı. Şüpheli ölüme ilişkin soruşturma yürüten savcılık, Uğur’un internet üzerinden tanıştığı bir kız öğrenciye aşık olması ve aşkına karşılık bulamaması sonucu intihar ettiğini belirledi. Uğur, aşık olduğu kızın evlilik teklifini reddetmesi üzerine, “Kimseden bir beklentim kalmadı artık, hayattan da. Beklediğim tek şey ölüm artık” diyerek intihar kararı aldı. İnternetten “Acısız intihar yöntemleri”ni araştıran Uğur, mutfak tüpüyle hayatına son verdi. Savcılık, olayla ilgili takipsizlik kararı verdi.

Aselsan’da mühendis olarak çalışan Erdem Uğur, 15 Ocak 2015’te Cebeci’de tek başına kaldığı apartman dairesinde ölü olarak bulundu. Uğur’un işe gelmemesi üzerine çalışma arkadaşlarının başvurusu üzerine eve gelen polisler, kapıda “Dikkat gaz açık. İlaç+hap, ip asmak, jilet bilek, gaz” ibareleri yazan not buldu. Yapılan incelemede, Uğur’un mutfak tüpünü açarak hayatına son verdiği anlaşıldı. Son dönemde artan Aselsan mühendislerinin ölümleri nedeniyle Ankara Başsavcılığı, Erdem Uğur’un ölümüne de şüpheyle yaklaştı ve cinayet soruşurması başlattı. Savcılık, soruşurma sonucunda olayın intihar olduğuna karar vererek, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Saçına dokunamadığım birini sevmek..

Kararda, Erdem Uğur’un neden intihar ettiğine ilişkin çarpıcı yazışmalar yer aldı. Buna göre tüm mail kayıtları incelenen Erdem Uğur, Uşak Üniversitesi’nde okuyan S.Ö. adlı bir kız öğrenci ile yazıştığı anlaşıldı. Sadece internet üzerinden mesajlaşma yoluyla yapılan görüşmeler sırasında Uğur, S.Ö’ye aşık oldu ve evlilik teklif etti. Ancak olumsuz yanıt alan Uğur, kız öğrenciye intihar edeceğine yönelik mesajlar atmaya başladı. Uğur, 8 Nisan 2014 tarihli mesajında, şunları kaydetti:

“Saçına dokunamadığım, kokusunu duyamadığım ve sıcaklığını hiç hissedemediğim ve hiç hissedemeyeceğim birini bu denli sevmemi sağladığın için teşekkür ederim...Seni sensiz sevmeyi öğrendim. Senden bir beklentim yok. Sen olmadan seni bekliyor, her yüzde seni arıyorum. Yazdımlarımı taciz olarak aldığını keşke önceden söyleseydin. Elimden sadece bu mail adresin vardı onu da silerdim. Zaten silmesem de bir daha mail atacak kadar yaşar mıyım bilinmez. Evlilik konusu biraz fazlaydı kabul ediyorum. Kendimi tutamayıp yine sana yazıyorum beni affet. Seni 18 Ekim’den bu yana seviyorum. 8 aylık bir sürecin 4 ayını sensiz geçirmekten tükendim.”

‘Beklediğim tek şey ölüm artık’

12 Haziran 2014 tarihli mailde ise Erdem Uğur, “Artık bir şey beklemiyorum senden, aslında kimseden bir beklentim kalmadı artık, hayattan da. Beklediğim tek şey ölüm artık. Not: Eğer ölümüm şüpheli görülür ve mailime ulaşıp seni şüpheli olarak çağırırlarsa bu maili gösterirsin. Bu olayla S.Ö’nün bir ilgisi yoktur” yazarak, hayatına son vereceğini bildirdi. S.Ö ise 9 Haziran tarihli yanıtında, sadece internette görüp kendisini bu kadar sevmesinin tuhaf olduğunu, sadece arkadaşı olarak kalmasını istediğini bildirdi.

‘Ne yaşıyorum ne ölüyorum’

Son mesajından sonra intihar edemeyen Aselsan Mühendisi ise “Ne yaşıyorum, ne ölüyorum, ne de ölmeyi becerebiliyorum. Ne kendimi bir adım atarak uçurumdan atacak yüreğim var, ne bir geri atıp yaşama devam etme isteğim. Hem kendimi kaybettim ve bir lanet kazandım. Bu da her gece belki ölürüm diye yatıp sahaba uyanmak....” ifadelerini kullandı.

‘Bu durumda olmak çok aptalca...’

Erdem Uğur, son mesajını 4 Ekim 2014’te tanışmalarının 1. yılı konusuyla şöyle attı:
“27 yıllık yaşamımda bana en güzel günlerimi yaşatan ve aynı zamanda da sayamadığım kadar intihara yeltenecek kadar hayata küsmeme sebep olan insanı tanıyalı geçen bir yıl. Hiç görmediğim birisi için bu durumda olmak çok aptalca değil mi? Ben de öyle düşünürdüm önceden ama öyle değilmiş. Annem üzerine yemen ederim ki bir daha sana yazıp rahatsız etmeyeceğim.”

İnternetten intiharı araştırmış

Uğur, mesajın içerisinde Oğuz Atay ve Emrah Serbes’den de pasajlar koydu. Uğur, intihar ettiğinde başında Oğuz Atay’ın Korkuyu Beklerken romanı bulunuyordu. Uzun süre sessiz kalan Uğur, ölümünden iki gün önce internetten “İntihar yöntemleri”, “Acısız intihar yöntemleri”, “Gazla intihar” ve “Karbonmonoksit intiharı” şeklinde aramalar yaptı. 15 Ocak günü de marketten mutfak tüpü satın alan Uğur, hayatını son verdi.

İçe kapanık kimlik

Takipsizlik kararında, Uğur’un ölümünün ihtihar olduğu belirtilerek, “Ölüm olayının meydana gelmesinde ceza hukuku yönünden kast ve kusur atfedilecek kimse yoktur. Uğur, Aselsan’da çalışmaya başlamadan önce de psikolojik nedenlerle intihar eğitili taşıyordu. Ölümü meydana getiren nedenler, sosyal çevre ve iş ortamıyla ilgisiz olup, tümüyle ideogenik (içe kapanık) kimlikten kaynaklanmaktadır” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler