Fırat Kalkanı operasyonunda ikinci gün: Sınırda panik yaratan patlama

TSK'nin Cerablus'a düzenlediği Fırat Kalkanı Operasyonu ikinci gününde... Sabah saatlerinde Türk tankları sınırı geçerek Cerablus'a doğru ilerledi. Tanklara iş makinelerinin de eşlik ettiği görüldü. Karkamış ile Cerablus arasında IŞİD'in döşediği mayınların imhası sırasında meydana gelen patlama paniğe neden oldu.

Yayınlanma: 25.08.2016 - 09:29
Abone Ol google-news

<video:590512>

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dün sabaha karşı Suriye'de başlattığı 'Fırat Kalkanı' harekatı ikinci günde de devam ederken, bu sabah Cerablus bölgesine tank sevkiyatı yapıldı.

IŞİD'in elinde bulunan Cerablus'a dün sabaha karşı topçu atışı ve hava bombardımanı ile başlayan 'Fırat Kalkanı' harekatında, öğleye doğru da sınırı geçen tank birliklerinin korumasında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri kente girmiş ve akşam saatlerinde kentin tüm kontrolünü ele geçirmişti.

IŞİD'İN TÜRKİYE SINIRINDAKİ BAYRAĞI İNDİRİLDİ

ŞANLIURFA'DA İHA ZORUNLU İNİŞ YAPTI

Cerablus ve çevresinde harekat devam ederken, Karkamış'ta konuşlu birliklerden bu sabah saat 09.30'da, 10 tank daha sınırı geçerek Suriye topraklarında ilerledi. Tanklarla birlikte iş makinelerinin de Cerablus yönüne ilerlediği görüldü.

AKSAKALLI CERABLUS'TA

Sahada Fırat Kalkanı harekâtını yöneten Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın Cerablus'ta olduğu belirtildi.

PANİK YARATAN PATLAMA

Cerablus ile Karkamış arasındaki bölgede saat 11.35 sıralarında patlama meydana geldi. İlçede tedirginliğe neden olan patlamanın bir süre sonra Fırat Kalkanı harekatı kapsamında ÖSO'nun ele geçirdiği Cerablus'ta, IŞİD militanları tarafından daha önce Türkiye sınırına yakın noktaya döşenen mayın ve el yapımı patlayıcıların zırhlı birlikler tarafından kontrollü şekilde imha edilmesinden kaynaklandığı anlaşıldı. Birliklerin, alanda tespit ettikleri mayın ve patlayıcıları imhayı sürdüreceği kaydedildi.

ASKERİ ARAÇLAR SURİYE'YE GİRDİ - VİDEO

<video:590351>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler