Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna pusu: 1 şehit, 2 yaralı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artivn'in Ardanuç ilçesi yakınlarından geçişi sırasında ateş açıldı. CHP'li Erdoğan Toprak, "Pusu olayı var" dedi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, konvoyu korumakla görevli araca ateş açıldığını söyledi. Saldırıda 1 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Yayınlanma: 25.08.2016 - 14:10
Abone Ol google-news

<video:590641>

 

CPH Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyu Arvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında saldırıya uğradı. Konvoyun güvenliğini sağlayan araç, ormanlık alanda bir hareketlilik fark etti. Bu hareketliliğin fark edilmesinden çok kısa bir süre sonra ateş açıldı.

ÇATIŞMA ANI KAMERDA - VİDEO

<video:590711>

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama: Saldırı anını ve yaşananları anlattı

CHP liderinin korumaları açılan ateşe anında karşılık verdi, çıkan çatışma bir süre devam etti. Bu sırada Kılıçdaroğlu, araç içinde koruma altında tutuldu ve bir süre sonra Savşat'a doğru yola çıkıldı.

http://www.cumhuriyet.com.tr/thumbs/486x90/Archive/2016/8/25/590664_cover_horizontal.jpeg?lastModified=1472126851064

ŞAVŞAT YOLUNDA İKİNCİ SALDIRI

Savşat'a geri dönerken Meydancık civarında ikinci saldırının gerçekleşmesi üzerine Kılıçdaroğlu güvenlik amacıyla karayollar bölge müdürlüğü binasına götürüldü.

1 ER ŞEHİT, 2 ASTSUBAY YARALANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şavşat'taki programını tamamlayıp belediye binasını açmak için Ardanuç İlçesi'ne giderken, saat 14.00 sıralarında Yanıklı Köyü girişinde PKK'lı teröristler dağlık bölgede tepelerden konvoya ateş açtı.

PKK'ilerin açtığı ilk ateşte, konvoyun güvenliğini sağlamakla görevli jandarma aracında bulunan henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 astsubay hafif, sürücü er ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 3 askerden jandarma er, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle bir süre devam eden çatışma süresince korumaları Kemal Kılıçdaroğlu'nu güvenlik çemberine aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, bir süre Karayolları binasında kalıp durum değerlendirmesi yaptıktan sonra zırhlı araçla sıkı güvenlik önlemleri altında Şavşat'a döndü.

Kemal Kılıçdaroğlu, Şavşat Kaymakamlığı binasına geçti ve burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü.

KILIÇDAROĞLU'NU SALDIRIDAN BÖYLE KAÇIRDILAR - VİDEO

<video:590689>

Çatışmadan ilk görüntüler

CHP'Lİ ERDOĞAN TOPRAK: PUSU OLAYI VAR

Olayın duyulmasından kısa bir süre sonra Habertürk televizyonuna bağlanan Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Erdoğan Toprak, "Pusu olayı var" dedi. Gürsel Tekin ile yaptığı ilk açıklamada, "Özel bir durum olabilir. Bizim konvoyumuza özel harekat eşlik etti" ifadelerini kullandı.

EFKAN ALA: SALDIRI KILIÇDAROĞLU'NUN KONVOYUNA YÖNELİK

İçişleri Bakanı Efkan Ala, saldırının ardından açıklamalarda bulundu. Saldırının CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik olduğunu söyleyen Ala, şu ifadeleri kullandı:

"Konvoydaki jandarma aracına ateş açıldı. Biri ağır 3 askerimiz yaralı. Seyahatin güvenli bir şekilde tamamlanması konusunda gerekli önlemler alındı. Kılıçdaroğlu'na olayla ilgili tutumu sebebiyle teşekkür ederiz. Anamuhalefet partisinin genel başkanına yönelik saldırıyı biz hepimize yapılmış sayarız. Saldırı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılmış bir saldırıdır."

<video:590647>

KILIÇDAROĞLU, ERDOĞAN VE BİNALİ YILDIRIM İLE GÖRÜŞTÜ

Kılıçdaroğlu ile heyette bulunan CHP Artivin Milletvekili Uğur Topraktutan, "Genel Başkanımızı zırhlı araçla çıkardık. Ciddi bir travma yaşadık. Ön tarafta çatışmanın yaşandığı söyleniyor. Şu anda güvenli bölgedeyiz. Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı ile görüşüyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, saldırıyı Erdoğan'a telefonda böyle anlatı - VİDEO 

Saldırı sonrası Kılıçdaroğlu'nun içinde bulunduğu panzerden görüntüler - VİDEO 

<video:590645>

CHP'li Bekaroğlu: Bu konvoya bir saldırıdır - VİDEO


BEKAROĞLU: YARALI JANDARMALAR VAR

CHP'li Bekaroğlu, saldırının CHP konvoyunun hedef alındığını söyledi. CNN Türk'e konuşan Bekaroğlu, "Konvoy yaklaşırken güvenlik birimlerine saldırı oluyor, bazı jandarmalar yaralanıyor" dedi.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recpe Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçişi sırasında yaşanan çatışmayla ilgili olarak, Artvin Valisi Muhterem İnce'yi arayarak bilgi aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler