Genel siyaseti bırakıp yerel dil kullandık

Beylikdüzü'nün CHP'li yeni başkanı Ekrem İmamoğlu, genel siyaseti bırakıp yerel dil kullandıklarını söyledi.

Yayınlanma: 09.04.2014 - 23:17
Abone Ol google-news

CHP’nin İstanbul’da AKP’den aldığı tek belediye Beylikdüzü oldu. İlçenin yeni belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, başarısını yerel bir dil geliştirip genel siyasi konulardan uzak durmalarına bağladı. İmamoğlu, “Seçim öncesinde buradaki yerel sorunları konuştuk. Tek kelimemiz olmadı genel siyasetle. Sonuçta yerel seçim yaptık, ama Türkiye genelinde hava öyle değildi. Yerel seçim gözüyle bakılsaydı başarımız daha büyük olurdu. Bence bir yere su akıtılmak istendi biz de su yoluna girdik” dedi. Şeffaf bir yönetim anlayışı benimseyeceklerini dile getiren İmamoğlu, ilk belediye meclis toplantısını da 7 Nisan Pazartesi günü Yakuplu’da vatandaşların katılımı ile gerçekleştirdiklerini belirtti.

CHP’nin ilçede 2009 yerel seçimlerinde aldığı yüzde 30’luk oy oranı bu seçimde yüzde 50.8’e çıktı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2009’dan 2014’e nüfusun yüzde 20 arttığını ancak yaşadıkları oy patlamasının bu artışla çok fazla bağlantılı olmadığını söyledi. Bu seçimde yüzde 50’den biraz daha fazla oy alabilecek durumda olduklarını belirten İmamoğlu, “Ancak ülke politikasının AKP tabanına yansımasından dolayı böyle oldu” dedi. 4 yıl boyunca Beylikdüzü İlçe Başkanlığı yaptığını anlatan İmamoğlu seçimde başarısının sırrını şöyle anlattı:

“İlçe başkanı seçildiğimde çalışmaya, niye oy almadığımızın tahlilini oy almadığımız mahallelerde yaparak başladım. Vatandaşımızla oy almadığımız mahallelerde buluşmaya gayret gösterdik. 2010’un ilk aylarında Yakuplu’da ilk dayanışma evi açtık. Gürpınar, Dereağzı, Kavaklı gibi düşük oy aldığımız mahallelerde çalıştık. Yüzde 20’nin altındaki oy oranımız bu 5 mahallede şimdi yüzde 30’lara çıktı. Vatandaşa dokunmaya o mahallelerde başladık. 5 mahallenin 4’ünde kadın mahalle başkanı ile çalıştık. Evlere girdik. Ev kadınlarını dayanışma evlerine davet ettik. CHP’nin kapısından içeri girmeyenler dayanışma evlerimizde gün yapmaya, kına gecesi yapmaya başladı. Onlarla bağ kurduk, ‘Bize oy vermeyin ama bizi tanıyın’ dedik. Beylikdüzü’nün her sathına hâkim olduk. Sorunlarını öğrendik, çözümlerini ürettik. Biz seçim gününe geldiğimizde Beylikdüzü’nü yönetmeye hazır bir ekiptik.”

 

Sandığa sahip çıktık

İmamoğlu, seçim günü de çok tedbirli davrandıklarını vurgulayarak her sandıkta en az 4-5 kişinin görev yaptığını anlattı. Sandıklar okullardan kurullara gidene kadar her aşamada oyların başında durduklarını belirten İmamoğlu, “Son ana kadar sandığı bırakmadık. Seçim kuralı budur: ‘Sandığa sahip çıkacaksınız.’ Her okulda hukukçumuz ve bilişim sorumlumuz vardı. 150-200’e yakın engelliyi sandığa taşıyan araçlarımız vardı. Sandığın bütün iaşesini karşıladık. Saat 21.30-22.00 gibi bütün tutanaklarımız elimizdeydi ve sonucu biliyorduk. Ama kimsenin burnu kanamasın diye son ana kadar sandığın başından ayrılmadık. Ben sabah 07.00’de evime gittim” diye konuştu.

 

İlk önce okullar

İmamoğlu, ilk ele alacakları konunun ilçedeki okul ihtiyacı olduğunu söyledi. Beylikdüzü’nün hızlı bir büyüme yaşamış sorunsuz gibi gözüken ama köklü sorunları bulunan bir ilçe olduğunu dile getiren İmamoğlu, “İlçeye çok acil okullar yapmamız lazım. Yılda 15 bin nüfus artışı var. Daha fazla okul lazım. Fiziki durumu iyi olmayan okullarımıza da bakacağız” dedi. İmamoğlu, ulaşım sorununa karşı da hemen harekete geçeceklerini ifade ederek artık Beylikdüzü’ne E-5’ten girmenin neredeyse imkânsız hale geldiğini kaydetti.

 

Personelin emeği kutsal

Belediyede 450 personel çalıştığını anlatan İmamoğlu, “Taşeron işçilerle 1300’ü buluyor. Burada çalışan, emeğini veren hiç kimse ile sıkıntımız olmayacak. Personelin emeğinin kutsallığını en iyi bilen biziz” dedi. Taşeron sistemini de değiştireceklerini ifade eden İmamoğlu, “Bu süreci hemen bitirmek mümkün değil. Planlayıp zaman içinde mutlaka bütün işçilerin sosyal haklarını elinden alan taşeron sistemini değiştireceğiz. Türkiye’de birkaç belediyede başarılı uygulamalar var. Onları da örnek alarak bir düzenleme yapacağız” diye konuştu.

 

Meclis, halka gidecek

Açık bir yönetim anlayışı benimseyeceklerini vurgulayan İmamoğlu, meclis üyelerinin çalışma alanlarını vatandaşın görebileceği şekilde düzenleyeceklerini kaydetti. Halkla birlikte meclis toplantılarını bir gelenek haline getireceklerini söyleyen İmamoğlu, belediye olarak mahalle kalkındırma kurulları oluşturacaklarını belirtti. Belediye yönetimini mahalleye entegre edeceklerini ifade eden İmamoğlu şöyle devam etti:

“Muhtarın, ilgili meclis üyelerinin, mahallede yaşayanların, sivil toplum temsilcilerinin ve her siyasi partinin bir temsilcisinin içinde olduğu kurullar her ay mutlaka toplanacak. Mahalleyi mahallede konuşacaklar. Kurullarda oluşan gündem ilk meclis toplantısına taşınacak. Oradan gelen hiçbir sorun çözümsüz ya da ilgisiz bırakılmayacak. Biz çokseslilikten korkmuyoruz. Vatandaşla bir arada yönetmekten korkmuyoruz hatta işimizin kolaylaşacağını düşünüyoruz. Bazen öyle sorunlar oluyor ki belediyenin yapacağı hiçbir şey olmuyor. Aslında kişiler arasında bir sorun ya da başka kurumun sorunu. Ama belediye ilgisiz kaldığı için belediye şeffaf davranmadığı için vatandaş ‘belediye bizim sorunumuzu çözmedi’ diyor. Şeffaf olmak işimizi kolaylaştıracak.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler