Şırnak'tan geriye harabe kaldı

HDP Şırnak Milletvekili Encü, on bin insanın Şırnak çevresinde çadırlarda yaşadığını vurgulayarak kış ayları yaklaşırken bu insanların çaresizliğinin büyüdüğünü söyledi.

Yayınlanma: 26.08.2016 - 01:31
Abone Ol google-news

Şırnak’ta 14 Mart’ta başlatılan operasyon tamamlanmasına karşın sokağa çıkma yasağı kaldırılmadı. 166. gününe giren yasakta Şırnak’tan geriye harabe kaldı.

Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, kentin yüzde 70’inin yerle bir olduğunu, en az 40-45 bin insanın evsiz kaldığını belirtirken, Göç-Der Diyarbakır Şubesi Şırnak’ta yaşayan 64 bin kişinin zorunlu göçe tabi tutukluduğunu, acil olarak 2 bin çadıra ihtiyaç olduğunu, binlerce insanın kent dışında çadırda yaşam mücadelesi verdiğini vurguladı. Ortaya çıkan yeni fotoğraflar ise kentteki yıkımı bir kez daha gözler önüne serdi.

10 bin insan çadırda

Şırnaklıların çadır ve barakalarda yaşam mücadelesi verdiğini, kış mevsiminin yaklaştığını vurgulayan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, “10 bin insan Şırnak’ın çevresinde çadırlarda, derme çatma kulübelerde yaşıyor. Bu insanlar gidebilecekleri, sığınabilecekleri bir yer olmadığı için, hiçbir imkânı olmadığı için çadırlarda. Bir kenti yok ediyorlar. Kurşun değmemiş evleri dahi yıkmışlar. Kentin yüzde 70’i yok oldu, böyle giderse geriye kalan yüzde 30’u da dönemeyecek çünkü Şırnak diye bir kent kalmayacak, insanlar orada yaşamlarını sürdüremeyecek. İnsanların evlerini yıkıyorlar ama hayatlarını geçmişlerini de siliyorlar” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler