Cizre'de polis noktasına bomba yüklü kamyonla saldırı: 11 şehit, 78 yaralı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde polise yönelik bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Valilik açıklamasına göre, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki saldırıda 11 polis şehit oldu. Cizre saldırısında 78 kişi de yaralandı. Yaralılardan dördünün durumu ağır.

Yayınlanma: 26.08.2016 - 08:10
Abone Ol google-news

<video:590985>

Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün sabah ilçe emniyet müdürlüğüne PKK’liler tarafından bomba yüklü kamyonla düzenlenen intihar saldırısında 11 polis şehit oldu, 3’ü sivil 75’i polis toplam 78 kişi yaralandı. Yaralılardan 4’ünün durumunun ağır olduğu belirtilirken, saldırıda 6 aylık Filiz Özalp adlı bebek ve Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur da yaralandı. Saldırıda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının ön cephesi tamamen çökerken, yan tarafta polislerin kaldığı bölümler yıkıldı, malzeme deposu alev aldı. Yaralılardan bazıları enkaz altından çıkarıldı. Saldırıyı PKK üstlendi.

Konak Mahallesi’nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binalarının bulunduğu sokağa dün sabah 06.45’te bomba yüklü harfiyat kamyonu ile giden PKK’lilere polis noktasında müdahale edildi ve çatışma çıktı. PKK’liler emniyet binalarına yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasını aşamayınca bomba yüklü aracı burada infilak ettirdi.

Malzeme deposu yandı

Kulakları sağır eden ve deprem etkisi yaratan patlamayla birlikte Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının ön cephesi tamamen çökerken, yan tarafta polislerin kaldığı bölümler yıkıldı, malzeme deposu alev aldı. Yangına itfaiye ile birlikte TOMA’lar da su sıkarak müdahale etti. Saldırıda bazıları enkaz altından çıkarılan yaralılar hastanelere sevk edildi. Patlamada ilçede birçok evde hasar oluştu. Patlamanın etkisiyle 6 aylık Filiz Özalp Adlı bebek de yaralandı.

Giriş çıkışlar kapatıldı

Cizre’nin tüm giriş ve çıkışları kapatılırken, bölgeye takviye gönderilen güvenlik güçleri operasyon başlattı. Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan ve uluslararası İpek Yolu’ndan çıkış yapacak araçlar bekletildi.

Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimiz Cizre ilçesinde bu sabah saat 06.45 civarında PKK terör örgütünce emniyet müdürlüğü çevik kuvvet birim amirliğinin bulunduğu bina girişine patlayıcı yüklü hafriyat kamyonu ile intihar saldırısında bulunulmuş olup hain saldırı sonucu 11 polis memurumuz şehit olmuştur. 3 sivil, 75 polis memuru olmak üzere 78 yaralımız mevcut olup bunlardan 4’ü ağır olmak üzere 5 yaralımız Diyarbakır Dicle Üniversitesi’ne, 4 yaralımız Mardin’e sevk edilmiştir. 2 yaralımızın Cizre Devlet Hastanesi’nde tedavisi devam etmektedir” denildi.

BOMBA YÜKLÜ KAMYON BÖYLE GELDİ - VİDEO
<video:591296>

PKK üstlendi

Saldırıyı PKK üstlendi. HPG Basın Merkezi adıyla ANF’ye yapılan açıklamada, eylemin PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kimseyle görüştürülmemesi ve Öcalan’dan haber alınamaması nedeniyle yapıldığı ifadesi yer aldı.

Yayın yasağı getirildi

RTÜK, Başbakanlığın yazısı ile saldırıya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi. Toplumda korku ve panik oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlardan kaçınılması gerektiğinin altı çizildi.


ABD'den Cizre açıklaması

YARALILAR DİYARBAKIR'A GETİRİLDİ - VİDEO

<video:591119>

AİLELER ACI HABERLE YIKILDI

OSMANİYE: Saldırıda şehit olan polislerden kimliği belirlenenlerin 3’ünün Osmaniyeli olduğu ortaya çıktı. 3 yıllık polis memuru şehit Tayfun Doğan’ın (25) izin alarak Osmaniye’ye geldiği ve Şırnak’a salı günü döndüğü belirtildi. Şehit polis Burak Mart’ın (22) İstanbul’da görev yaparken Şırnak’a atandığı ve 20 gün önce tayin izni alarak Düziçi ilçesindeki baba evine geldiği belirtildi. Şehit polis Osman Budak’ın (24) acı haberini alan baba İsmet ile anne Zeynep Budak gözyaşlarına boğuldu. Osman Budak’ın Şırnak’a atanınca tayin izni alıp baba evine geldiğini belirten yakınları, “Perşembe günü Şırnak’a gitmişti” dedi.

KIRIKKALE: Şehit polis Ferhat Bozkurt’un (23) tek çocuk olduğu öğrenildi. Eşini 10 yıl önce kaybeden tek çocuğu da şehit olan Şehri Bozkurt, sinir krizleri geçirdi. Bozkurt’un 2 ay önce nişanlandığı, şubatta düğün yapacağı belirtildi.

UŞAK: Şehit polis Erhan Öztürk’ün Uşak’ın Banaz ilçesinde yaşayan emekli işçi babası Metin Öztürk ve annesi Emine Öztürk gözyaşına boğuldu.

YALOVA: Şehit polis Abdülhamit Kaya’nın (42) acı haberi Çiftlikköy ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı. Acı haberi alan baba Necip Kaya ve anne Sündüz Kaya fenalık geçirdi.

AFYONKARAHİSAR: Bir çocuk babası olan şehit polis Mehmet Dama’nın (32) ailesi acı haberle yıkıldı. Şehidin babası Hüseyin Dama’nın 3 yıl önce yaşamını yitirdiği belirtildi.


Cizre'deki saldırıdan sonra dehşetin görüntüleri - VİDEO 

Cizre'de polise bomba yüklü araçla saldırı... Saldırının ardından ilk fotoğraflar


AKDAĞ'DAN KORKUTAN SÖZLER: SAYI VEREMEM - VİDEO

<video:591049>

ŞEHİT SAYISININ ARTMASINDAN KORKULUYOR

Şehit sayısının artmasınmdan korkulurken, yaralılar da Cizre'de yapılan ilk müdahalenin ardından Şırnak ve çevre illere ambulanslarla sevk edilmeye başlandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Saldırı haberi üzerine, ilk açıklamayı yapan kurum Sağlık Bakanlığı oldu. Sağlık Bakanlığı, Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelen patlamaya 12 ambulans, UMKE ve 2 helikopterle müdahale edildiğini, uçak ambulansın ise hazır bekletildiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde: "Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelene patlamaya 12 ambulans ve UMKE, 2 helikopterle müdahale edilmekte, uçak ambulans ise hazır bekletilmektedir. Şırnak'taki hastanelerimizin sağlık personeli acil göreve çağrılmış ve hastaneye intikal ettirilmişlerdir. Çevre illerdeki hastanelerimiz de teyakkuza geçirilmiştir. Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler